Masterchef Yalancı Perde Pilavı Gibi: Yufkalı Pilav Tarifi Tarifi

Masterchef Yalancı Perde Pilavı Gibi: Yufkalı Pilav Tarifi Tarifi
Masterchef Yalancı Perde Pilavı Gibi: Yufkalı Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet yufka2 bu bardağı yasemin pirinci3 su bardağı sıcak su2 avuç çam fıstığıYarım bağ dereotuYarım limonun kabuğuTuzKarabiber2 yemek kaşığı su1 yumurtanın sarısı2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet yufka2 bu bardağı yasemin pirinci3 su bardağı sıcak su2 avuç çam fıstığıYarım bağ dereotuYarım limonun kabuğuTuzKarabiber2 yemek kaşığı su1 yumurtanın sarısı2 yemek kaşığı zeytinyağı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle nişastasından arındırıp iyice yıkamış olduğunuz pirinçleri güzelce süzün. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyup iyice eritin.
  2. Süzmüş olduğunuz pirinçleri ve tuzu ekleyip bir dakika kadar kavurup hemen suyunu ekleyin. Suyu iyice fokurdadıktan sonra altını kısın ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  3. Pişmiş olan pilavınızı soğuması için bir kenarda bekletin. Ardında yarım bağ dereotunu çok ince bir şekilde kıyın.
  4. Ufak bir tavaya çam fıstıkları, limon kabuğu rendesi ve dereotlarını koyup çam fıstıklarının rengi dönene kadar kavurun. Ardından karabiberi ekleyin ve bir kenara alın.
  5. Fırın kabınızı iyice yağlayıp 1 adet yufkanızı büyük parçalar halinde kenarları kapalı olacak şekilde yayın. Ardından soğumaya bırakmış olduğunuz pilav ile dereotlu karışımı birleştirin ve yufkanızın üstüne yayın.
  6. Geri kalan yufkanız ile kenarları kapalı olacak şekilde pilavınızın üstünü kaplayın. Üzeri için bir kase de karıştırmış olduğunuz yumurta sarısı, su ve zeytinyağı karışımını yufkanızın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün.
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 dereceli fırınınızda yufkanızın rengi dönene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  8. İlk sıcaklığını attıktan sonra pasta dilimi şeklinde keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Öncelikle nişastasından arındırıp iyice yıkamış olduğunuz pirinçleri güzelce süzün. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyup iyice eritin.
  10. Süzmüş olduğunuz pirinçleri ve tuzu ekleyip bir dakika kadar kavurup hemen suyunu ekleyin. Suyu iyice fokurdadıktan sonra altını kısın ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  11. Pişmiş olan pilavınızı soğuması için bir kenarda bekletin. Ardında yarım bağ dereotunu çok ince bir şekilde kıyın.
  12. Ufak bir tavaya çam fıstıkları, limon kabuğu rendesi ve dereotlarını koyup çam fıstıklarının rengi dönene kadar kavurun. Ardından karabiberi ekleyin ve bir kenara alın.
  13. Fırın kabınızı iyice yağlayıp 1 adet yufkanızı büyük parçalar halinde kenarları kapalı olacak şekilde yayın. Ardından soğumaya bırakmış olduğunuz pilav ile dereotlu karışımı birleştirin ve yufkanızın üstüne yayın.
  14. Geri kalan yufkanız ile kenarları kapalı olacak şekilde pilavınızın üstünü kaplayın. Üzeri için bir kase de karıştırmış olduğunuz yumurta sarısı, su ve zeytinyağı karışımını yufkanızın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün.
  15. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 dereceli fırınınızda yufkanızın rengi dönene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  16. İlk sıcaklığını attıktan sonra pasta dilimi şeklinde keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."