Masterchef Yabanmersinli Tavuk Tarifi

Masterchef Yabanmersinli Tavuk Tarifi
Masterchef Yabanmersinli Tavuk

Malzemeler

  • 500 gram kanatlı organik tavuk göğsü20 gram kurutulmuş yaban mersini10 gram sarımsak100 gram bitkisel susuz yağ5 gram taze kekik5 gram taze biberiye3 gram karabiber2 gram tuz200 ml. tavuk suyu20 ml. beyaz şarap30 gram porcini balzamik sirke80 gram krema40 gram tereyağı2 gram kakule500 gram kanatlı organik tavuk göğsü20 gram kurutulmuş yaban mersini10 gram sarımsak100 gram bitkisel susuz yağ5 gram taze kekik5 gram taze biberiye3 gram karabiber2 gram tuz200 ml. tavuk suyu20 ml. beyaz şarap30 gram porcini balzamik sirke80 gram krema40 gram tereyağı2 gram kakule
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Fileto şeklinde açtığınız tavukgöğüsleri tarif için işinizi daha kolay hale getirecektir. Öncelikle tavukgöğüslerini açın.
  2. Taze biberiye ve kekik tanelerini olmazsa olmazlardan olan sarımsak ile birlikte ince ince kıyın.
  3. Yaban mersini, baharatlar ve biberiyeler ile harmanlayıp rolular halinde sarın.
  4. 60 derecelik fırın içerisinde 4 saat kadar pişirin, pişirme öncesi vakumlu poşetlerden yararlanmayı ihmal etmeyin.
  5. Sosu için damak zevkinize göre balzamik sirke ve bayaz şarap üzerine tavuk suyu ekleyerek minik bir ateş üzerinde karıştırın. Son olarak bu sosa krema, tereyağı ve kakule ilave edin.
  6. Vakumlu poşetlerden çıkardığınız tavuğu bir miktar da fırında üstleri kızarana dek pişirin ve sos ile birlikte servis edin.
  7. Fileto şeklinde açtığınız tavukgöğüsleri tarif için işinizi daha kolay hale getirecektir. Öncelikle tavukgöğüslerini açın.
  8. Taze biberiye ve kekik tanelerini olmazsa olmazlardan olan sarımsak ile birlikte ince ince kıyın.
  9. Yaban mersini, baharatlar ve biberiyeler ile harmanlayıp rolular halinde sarın.
  10. 60 derecelik fırın içerisinde 4 saat kadar pişirin, pişirme öncesi vakumlu poşetlerden yararlanmayı ihmal etmeyin.
  11. Sosu için damak zevkinize göre balzamik sirke ve bayaz şarap üzerine tavuk suyu ekleyerek minik bir ateş üzerinde karıştırın. Son olarak bu sosa krema, tereyağı ve kakule ilave edin.
  12. Vakumlu poşetlerden çıkardığınız tavuğu bir miktar da fırında üstleri kızarana dek pişirin ve sos ile birlikte servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."