Masterchef Vitrinlere Layık: Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Tarifi

Masterchef Vitrinlere Layık: Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Tarifi
Masterchef Vitrinlere Layık: Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi

Malzemeler

  • 300 gram kadar taze kadayıf3 çorba kaşığı kadar şeker2 çorba kaşığı kadar tereyağı1 litre kadar süt1 büyük su bardağı kadar un1 poşet kadar vanilya125 gram kadar tereyağıİç kısmı için: cevizÇikolata sosuAntep fıstığı (ya da sizin seçtikleriniz de olur)300 gram kadar taze kadayıf3 çorba kaşığı kadar şeker2 çorba kaşığı kadar tereyağı1 litre kadar süt1 büyük su bardağı kadar un1 poşet kadar vanilya125 gram kadar tereyağıİç kısmı için: cevizÇikolata sosuAntep fıstığı (ya da sizin seçtikleriniz de olur)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Önce kadayıfı kavuruyoruz. İyice kavrulduğundan emin olalım. Kırmamıza gerek yok kavrulurken zaten kırılıyor (bu eğer taze kadayıflarda oluyor). Ardından kadayıfları tavaya alıyoruz ve üstüne tereyağı döküyoruz.
  2. Toz şekeri de eklemeyi unutmayalım. Tavayı orta ateşte pişmeye bırakalım. Bu sırada kavrulan kadayıfları fırına koymak amacıyla bir tepsiye döküyoruz. Tepsinin her yerine kadayıfı yayalım.
  3. Bu sırada tavuk göğsü yapımına geçiyoruz. Unumuzu ideal bir tavaya koyuyoruz, kavrulmasını sağlıyoruz. Sonra altını kapatıp soğuması için bırakıyoruz. Ardından bir tencereye sütü döküyoruz.
  4. Şekeri ve kavrulan unu da ekliyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz(topaklaşmaması için).
  5. Tencerenin altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı da ekliyoruz. Mikser yardımıyla iyice çırpmaya başlıyoruz. Soğumasını yani hafif ılıklaşmasını bekliyoruz ve tepsideki kadayıfların içerisine döküyoruz.
  6. Kaşıkla üstünü düzeltip dolaba dinlenmesi amacıyla kaldırıyoruz. 5 saat buzdolabında kalması yeterli olacaktır. Ardından dolaptan alıp dilim dilim keselim, üzerine ceviz koyalım ve her dilimi rulo şeklinde saralım.
  7. Servis ederken üzerine çikolata sosu ve Antep fıstığı gezdirelim ve afiyetle yiyelim.
  8. Önce kadayıfı kavuruyoruz. İyice kavrulduğundan emin olalım. Kırmamıza gerek yok kavrulurken zaten kırılıyor (bu eğer taze kadayıflarda oluyor). Ardından kadayıfları tavaya alıyoruz ve üstüne tereyağı döküyoruz.
  9. Toz şekeri de eklemeyi unutmayalım. Tavayı orta ateşte pişmeye bırakalım. Bu sırada kavrulan kadayıfları fırına koymak amacıyla bir tepsiye döküyoruz. Tepsinin her yerine kadayıfı yayalım.
  10. Bu sırada tavuk göğsü yapımına geçiyoruz. Unumuzu ideal bir tavaya koyuyoruz, kavrulmasını sağlıyoruz. Sonra altını kapatıp soğuması için bırakıyoruz. Ardından bir tencereye sütü döküyoruz.
  11. Şekeri ve kavrulan unu da ekliyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz(topaklaşmaması için).
  12. Tencerenin altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı da ekliyoruz. Mikser yardımıyla iyice çırpmaya başlıyoruz. Soğumasını yani hafif ılıklaşmasını bekliyoruz ve tepsideki kadayıfların içerisine döküyoruz.
  13. Kaşıkla üstünü düzeltip dolaba dinlenmesi amacıyla kaldırıyoruz. 5 saat buzdolabında kalması yeterli olacaktır. Ardından dolaptan alıp dilim dilim keselim, üzerine ceviz koyalım ve her dilimi rulo şeklinde saralım.
  14. Servis ederken üzerine çikolata sosu ve Antep fıstığı gezdirelim ve afiyetle yiyelim.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."