Masterchef Vitamin Deposu Yeşil: Bezelyeli Enginarlı Pilav Tarifi Tarifi

Masterchef Vitamin Deposu Yeşil: Bezelyeli Enginarlı Pilav Tarifi Tarifi
Masterchef Vitamin Deposu Yeşil: Bezelyeli Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta boy enginar2 su bardağı haşlanmış bezelye2 su bardağı baldo pirinç3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı suYarım limonun kabuğuTuzKarabiber4 adet orta boy enginar2 su bardağı haşlanmış bezelye2 su bardağı baldo pirinç3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı3 su bardağı suYarım limonun kabuğuTuzKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle daha lezzetli bir pilav yapabilmek adına bir kaba pirinçleri koyup yalnızca üstüne geçecek kadar sıcak su koyun. Bu yaptığınız başlangıç işlemi malzemelerin haricinde kullandığınız su ile olacak.
  2. Pirinçlerin üzerini sıcak su ile kapladıktan sonra birkaç damla limon suyu ile bir parça tuz ve sıvıyağ ekleyip 15 dakika kadar bekletin.
  3. Bekletmiş olduğunuz pirinçleri ince bir tel süzgeç yardımı ile iyice yıkayın ve süzün. Ardından pilav tenceresine koymuş olduğunuz tereyağı ile zeytinyağını eritmeye başlayın.
  4. Yalnızca tereyağı koymamanızın sebebi ise tereyağının çok çabuk yanma özelliği olduğu için ve pirinçleri belli bir süre kavurmak zorunda olduğunuz için malzemelerinizi yanmasını önlemek adına zeytinyağı ile takviye yapılması gerekiyor.
  5. Erimiş olan yağlarınızın üzerine çok ufak parçalar olmamak şartıyla yaklaşık 8 parçaya ayırmış olduğunuz enginarları ekleyin ve birkaç tur çevirin.
  6. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ne kadar çok kavurursanız pilavınız o kadar tane tane olacaktır.
  7. İyice kavurduktan sonra bezelyeleri ve baharatları ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve bir iki kez kaynadıktan sonra altını kısıp suyu çekene kadar pişirin.
  8. Suyunu çeken pilavınızı altını kapadıktan sonra alttan üste doğru karıştırıp havlu kağıt ile kapağını kapatıp 15 dakika kadar bekletin. Afiyet olsun.,
  9. Öncelikle daha lezzetli bir pilav yapabilmek adına bir kaba pirinçleri koyup yalnızca üstüne geçecek kadar sıcak su koyun. Bu yaptığınız başlangıç işlemi malzemelerin haricinde kullandığınız su ile olacak.
  10. Pirinçlerin üzerini sıcak su ile kapladıktan sonra birkaç damla limon suyu ile bir parça tuz ve sıvıyağ ekleyip 15 dakika kadar bekletin.
  11. Bekletmiş olduğunuz pirinçleri ince bir tel süzgeç yardımı ile iyice yıkayın ve süzün. Ardından pilav tenceresine koymuş olduğunuz tereyağı ile zeytinyağını eritmeye başlayın.
  12. Yalnızca tereyağı koymamanızın sebebi ise tereyağının çok çabuk yanma özelliği olduğu için ve pirinçleri belli bir süre kavurmak zorunda olduğunuz için malzemelerinizi yanmasını önlemek adına zeytinyağı ile takviye yapılması gerekiyor.
  13. Erimiş olan yağlarınızın üzerine çok ufak parçalar olmamak şartıyla yaklaşık 8 parçaya ayırmış olduğunuz enginarları ekleyin ve birkaç tur çevirin.
  14. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ne kadar çok kavurursanız pilavınız o kadar tane tane olacaktır.
  15. İyice kavurduktan sonra bezelyeleri ve baharatları ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve bir iki kez kaynadıktan sonra altını kısıp suyu çekene kadar pişirin.
  16. Suyunu çeken pilavınızı altını kapadıktan sonra alttan üste doğru karıştırıp havlu kağıt ile kapağını kapatıp 15 dakika kadar bekletin. Afiyet olsun.,

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."