Masterchef Vitamin Deposu Hafif: Portakallı Muhallebi Tarifi Tarifi

Masterchef Vitamin Deposu Hafif: Portakallı Muhallebi Tarifi Tarifi
Masterchef Vitamin Deposu Hafif: Portakallı Muhallebi Tarifi

Malzemeler

  • 1 bardak un1 fiske tuz8 tane portakal kabuğu reçeli1 kaşık nişasta7 bardak süt1 kaşık pirinç unu1 bardak şeker1 bardak un1 fiske tuz8 tane portakal kabuğu reçeli1 kaşık nişasta7 bardak süt1 kaşık pirinç unu1 bardak şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tuz, şeker ve sütü bir tencerenin içerisine alın.
  2. Arada bir karıştırmak sureti ile beş dakika boyunca, karışımı kaynatın.
  3. Başka bir kasenin içerisinde de, bir miktar su ile birlikte pirinç unu ve suyu karıştırarak ezin.
  4. Hazırlamış olduğunuz karışımı, kaynamakta olan sütün içerisine, sürekli karıştırmak sureti ile azar azar ekleyin.
  5. On dakika boyunca karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi, sonrasında da ocaktan alın.
  6. Daha önce ince şekilde kıymış olduğunuz portakal kabuğu reçelini, muhallebinin içerisine alın ve sonrasında tencereyi yeniden ocağa yerleştirerek, muhallebinin kıvamı boza gibi oluncaya kadar, sürekli karıştırmak sureti ile pişirmeye devam edin.
  7. Tencereyi ocaktan alıp, hazırlamış olduğunuz muhallebiyi hemen kaselerin içerisine bölüştürün.
  8. Soğumasını bekleyip, sonrasında servis edebileceğiniz portakallı muhallebiyi, isterseniz, üzerini şekilli kesilmiş portakal kabuğu reçeli ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.
  9. Tuz, şeker ve sütü bir tencerenin içerisine alın.
  10. Arada bir karıştırmak sureti ile beş dakika boyunca, karışımı kaynatın.
  11. Başka bir kasenin içerisinde de, bir miktar su ile birlikte pirinç unu ve suyu karıştırarak ezin.
  12. Hazırlamış olduğunuz karışımı, kaynamakta olan sütün içerisine, sürekli karıştırmak sureti ile azar azar ekleyin.
  13. On dakika boyunca karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi, sonrasında da ocaktan alın.
  14. Daha önce ince şekilde kıymış olduğunuz portakal kabuğu reçelini, muhallebinin içerisine alın ve sonrasında tencereyi yeniden ocağa yerleştirerek, muhallebinin kıvamı boza gibi oluncaya kadar, sürekli karıştırmak sureti ile pişirmeye devam edin.
  15. Tencereyi ocaktan alıp, hazırlamış olduğunuz muhallebiyi hemen kaselerin içerisine bölüştürün.
  16. Soğumasını bekleyip, sonrasında servis edebileceğiniz portakallı muhallebiyi, isterseniz, üzerini şekilli kesilmiş portakal kabuğu reçeli ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."