Masterchef Ustasından Ev Yapımı: Güllaç Tarifi Tarifi

Masterchef Ustasından Ev Yapımı: Güllaç Tarifi Tarifi
Masterchef Ustasından Ev Yapımı: Güllaç Tarifi

Malzemeler

  • 10 tane güllaç yufkası1,5 litre süt3 su bardağı kadar toz şeker1 paket vanilyaNar taneleriFile badem ve şam fıstığıKiraz şekerlemesi10 tane güllaç yufkası1,5 litre süt3 su bardağı kadar toz şeker1 paket vanilyaNar taneleriFile badem ve şam fıstığıKiraz şekerlemesi
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tatlımızı hazırlamak için, tenceremize sütümüzü alıyoruz ve şekerimizi, vanilyamızı ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Orta ateş üzerinde karıştırarak kaynatıyoruz.
  3. Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve ılıması için bırakıyoruz.
  4. Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım.
  5. Fırın tepsimize 1 yaprak güllacı parlak tarafı yukarıda kalacak şekilde koyuyoruz.
  6. Ilıyan karışımımız ile her tarafını ıslatıyoruz.
  7. Bütün güllaçlarımız bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz.
  8. Son güllacımızı da yerleştirip, file bademimizden serpiyoruz.
  9. Karışımımızın kalanını üzerine gezdirip, tatlımızı 1 gece kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  10. Tatlımızın servise sunmadan 2 saat önce çıkartıp, dilimliyoruz.
  11. Üzerini şam fıstıklarımız ve nar tanelerimiz ile süsleyip, her dilime birer tane şekerleme koyuyoruz.
  12. Güllaç tarifimiz artık servise sunulabilir. Afiyet olsun.
  13. Tatlımızı hazırlamak için, tenceremize sütümüzü alıyoruz ve şekerimizi, vanilyamızı ekleyip, karıştırıyoruz.
  14. Orta ateş üzerinde karıştırarak kaynatıyoruz.
  15. Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve ılıması için bırakıyoruz.
  16. Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım.
  17. Fırın tepsimize 1 yaprak güllacı parlak tarafı yukarıda kalacak şekilde koyuyoruz.
  18. Ilıyan karışımımız ile her tarafını ıslatıyoruz.
  19. Bütün güllaçlarımız bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz.
  20. Son güllacımızı da yerleştirip, file bademimizden serpiyoruz.
  21. Karışımımızın kalanını üzerine gezdirip, tatlımızı 1 gece kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  22. Tatlımızın servise sunmadan 2 saat önce çıkartıp, dilimliyoruz.
  23. Üzerini şam fıstıklarımız ve nar tanelerimiz ile süsleyip, her dilime birer tane şekerleme koyuyoruz.
  24. Güllaç tarifimiz artık servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."