Masterchef Trabzon’un Ustasından: Fırında Hamsi Tarifi Tarifi

Masterchef Trabzon’un Ustasından: Fırında Hamsi Tarifi Tarifi
Masterchef Trabzon’un Ustasından: Fırında Hamsi Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo hamsiSıvı yağUnMısır unuLimon1 kilo hamsiSıvı yağUnMısır unuLimon
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Fırında hamsi için ilk adımımız hamsileri kılçıklarından ayırıyoruz. Ayıklamayı bilmeyenler için sol elimize hamsiyi alıyoruz.
  2. Sağ elimizle hamsinin başından kuyruğuna doğru yavaşça çekiyoruz ve elimizde kalan kısmı çöpe atıyoruz. Devamında hamsileri tuzluyoruz ve una buluyoruz.
  3. Fırına koyacağımız tepsinin içerisine yağlı kağıt seriyoruz. Kağıdın üzerine biraz yağ sürüyoruz, amacımız hamsilerin pişince kolay kalkması.
  4. Hamsileri sıra sıra yağlı kağıdın üzerine sıralıyoruz. Balık dizme bitince tepsinin üzerine yağ gezindirelim.
  5. Balıklarımızın üzerine limon dilimleyerek koyalım. Daha lezzetli ve mayhoş bir tat elde edeceğiz.
  6. Ve daha önce 170 derecede ısıtmaya başlamış olduğumuz fırına tepsiyi verelim. Gayet basit balık pişirme yöntemi oldu. Rahatlıkla her zaman balık yiyebilirsiniz.
  7. Bu yöntem aynı zamanda balığın evde bıraktığı kokudan kaçanlar için son derece temiz bir tariftir. Fırındaki balık yaklaşık 30 dakikada pişecektir. Tavsiyemiz balığı yiyeceğiniz zaman yakın bir aralıkta pişirin. Balık sıcakken daha leziz ve tadını alacağınız kıvamda olacaktır.
  8. Biz bu tarifimizde yapmadık ancak siz defneyaprağı kullanarak balığa farklı bir lezzet katabilirsiniz. Balığımızın lezzetli olmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi de unutmayalım ki taze balık tercih etmiş olmamızdır.
  9. Siz de taze balık aldığınızdan emin olmak için balık alırken gözlerinin canlı olup olmamasına özen gösterin. Ve bu sırada balığımız pişti, servise hazır.
  10. Fırında hamsi için ilk adımımız hamsileri kılçıklarından ayırıyoruz. Ayıklamayı bilmeyenler için sol elimize hamsiyi alıyoruz.
  11. Sağ elimizle hamsinin başından kuyruğuna doğru yavaşça çekiyoruz ve elimizde kalan kısmı çöpe atıyoruz. Devamında hamsileri tuzluyoruz ve una buluyoruz.
  12. Fırına koyacağımız tepsinin içerisine yağlı kağıt seriyoruz. Kağıdın üzerine biraz yağ sürüyoruz, amacımız hamsilerin pişince kolay kalkması.
  13. Hamsileri sıra sıra yağlı kağıdın üzerine sıralıyoruz. Balık dizme bitince tepsinin üzerine yağ gezindirelim.
  14. Balıklarımızın üzerine limon dilimleyerek koyalım. Daha lezzetli ve mayhoş bir tat elde edeceğiz.
  15. Ve daha önce 170 derecede ısıtmaya başlamış olduğumuz fırına tepsiyi verelim. Gayet basit balık pişirme yöntemi oldu. Rahatlıkla her zaman balık yiyebilirsiniz.
  16. Bu yöntem aynı zamanda balığın evde bıraktığı kokudan kaçanlar için son derece temiz bir tariftir. Fırındaki balık yaklaşık 30 dakikada pişecektir. Tavsiyemiz balığı yiyeceğiniz zaman yakın bir aralıkta pişirin. Balık sıcakken daha leziz ve tadını alacağınız kıvamda olacaktır.
  17. Biz bu tarifimizde yapmadık ancak siz defneyaprağı kullanarak balığa farklı bir lezzet katabilirsiniz. Balığımızın lezzetli olmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisi de unutmayalım ki taze balık tercih etmiş olmamızdır.
  18. Siz de taze balık aldığınızdan emin olmak için balık alırken gözlerinin canlı olup olmamasına özen gösterin. Ve bu sırada balığımız pişti, servise hazır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."