Masterchef Tikka Masala Piliç Tarifi

Masterchef Tikka Masala Piliç Tarifi
Masterchef Tikka Masala Piliç

Malzemeler

  • 5 Tane Kemiksiz Tavuk Kalça Eti1 Tane Soğan2 Tane Domates4 Diş Sarımsak1 Kaşık Salça2 Kaşık Tereyağı2 Kaşık Limon Suyu2 Kaşık Süzme Yoğurt4 Kaşık Yoğurt2 Kaşık Tereyağı5 Kaşık Zeytinyağı1 Çay Bardağı Krema2 Çay Kaşığı Tuz2 Çay Kaşığı Zencefil1 Tane Kakule1 Tane Defne Yaprağı1 Tane Karanfil1 Tane Kuru Kırmızı Biber1 Çay Kaşığı Kimyon, Pulbiber, Karabiber, Kişniş, Zerdaçal ve Keten Tohumu2 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber5 Tane Kemiksiz Tavuk Kalça Eti1 Tane Soğan2 Tane Domates4 Diş Sarımsak1 Kaşık Salça2 Kaşık Tereyağı2 Kaşık Limon Suyu2 Kaşık Süzme Yoğurt4 Kaşık Yoğurt2 Kaşık Tereyağı5 Kaşık Zeytinyağı1 Çay Bardağı Krema2 Çay Kaşığı Tuz2 Çay Kaşığı Zencefil1 Tane Kakule1 Tane Defne Yaprağı1 Tane Karanfil1 Tane Kuru Kırmızı Biber1 Çay Kaşığı Kimyon, Pulbiber, Karabiber, Kişniş, Zerdaçal ve Keten Tohumu2 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tikka masala piliç yapımına sosunu hazırlamaktan başlayalım. Küçük tava içerisine; kimyon, karanfil, keten tohumu, karabiber ile kişniş tohumu malzemelerini atarak düşük ateşte ısıtın. Koku salmaya başladıktan sonra altını kapatarak diğer malzemelerle birlikte ezmek için havan içine dökün.
  2. Havanda hazır bulunan sıcak baharatlara kakule, zerdeçal, kırmızı ve pul biber ile kurutulmuş biberide ekledikten sonra bir süre döverek toz haline getirin.
  3. Hindistan usulü olarak sos hazırlamayı başardınız tebrikler. Bu baharatlı karışımı isterseniz havanda bekletin isterseniz daha sonrada kullanmak üzere saklama kabına alın. Tarifin ilerleyen aşamalarında kullanacağız, yanınızdan ayırmayın. Yapımının dışında diğer yemeklerinizde kullanmak isterseniz biraz fazla miktarlarda yapabilir ve saklayabilirsiniz.
  4. Sıra geldik tavukları kızartmaya. Küp şeklinde tavukları doğrayarak işe koyulun.
  5. Tavuklar sosuyla birlikte pişeceği için harmanlamamız gerekiyor. Bu yüzden derin bir kap bulduktan sonra, zeytinyağı, yoğurt, süzme yoğurt, limon suyu ve tuzu içerisine aktarın. Bunları güzelce karıştırın. Sonrasında sarımsak ve zencefili ekleyin.
  6. Havanda beklettiğimiz baharat karışımından 1 yemek kaşığı alarak kabın içerisine alın ve doğradığımız tavukları alarak iyice karıştırın. Tavukların tamamen sosa karıştığından eminseniz, kabın üzerini kapatarak dolapta marine olması için 5 saat boyunca bekletin.
  7. Sos hazırlamak için tencereyi hazırlayın. İçerisine tereyağı, küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Sonrasında domates ile salçayı ve defne yaprağını beraber ilave edin karıştırın.
  8. Krema eklemesine sıra geldi. Az miktarlarda sos tenceresi içerisine ekleyerek karıştırın ve yoğunluk seviyesi yeterli olduğunda altını kapatın. Sosu hazırlamak 17 dakika gibi bir sürede tamamlanacaktır. Pişirme esnasında ateşin en düşük seviyede olmasına özen gösterin.
  9. Diğer tavada tavukları pişireceğiz. Zeytinyağını tavada kızdırın. Elinizle tavukları alarak tavanın içerisine alın. 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Zamanla su salacak ve bu su buharlaştığında pişmiş olacaktır.
  10. Pişen tavukların tamamını veya bir kısmını sos tenceresinin içine atarak, kısık ateşte 12 dakika boyunca pişirin.
  11. 20 dakika boyunca kapağı kapalı olarak dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir.
  12. Tikka masala piliç nasıl yapılır öğrendik. Oldukça zor olan bu tavuk tarifi her zaman yapılacak kadar kolay gözükmüyor. Yemek yapmayı sevenler, bu konuda uğraşmaktan zevk alanların beğeneceği bir tariftir. Hindistan mutfağının ne kadar baharatlı olduğunu anlamanız için tikka masala piliç yapmanız yeterlidir.
  13. Tikka masala piliç yapımına sosunu hazırlamaktan başlayalım. Küçük tava içerisine; kimyon, karanfil, keten tohumu, karabiber ile kişniş tohumu malzemelerini atarak düşük ateşte ısıtın. Koku salmaya başladıktan sonra altını kapatarak diğer malzemelerle birlikte ezmek için havan içine dökün.
  14. Havanda hazır bulunan sıcak baharatlara kakule, zerdeçal, kırmızı ve pul biber ile kurutulmuş biberide ekledikten sonra bir süre döverek toz haline getirin.
  15. Hindistan usulü olarak sos hazırlamayı başardınız tebrikler. Bu baharatlı karışımı isterseniz havanda bekletin isterseniz daha sonrada kullanmak üzere saklama kabına alın. Tarifin ilerleyen aşamalarında kullanacağız, yanınızdan ayırmayın. Yapımının dışında diğer yemeklerinizde kullanmak isterseniz biraz fazla miktarlarda yapabilir ve saklayabilirsiniz.
  16. Sıra geldik tavukları kızartmaya. Küp şeklinde tavukları doğrayarak işe koyulun.
  17. Tavuklar sosuyla birlikte pişeceği için harmanlamamız gerekiyor. Bu yüzden derin bir kap bulduktan sonra, zeytinyağı, yoğurt, süzme yoğurt, limon suyu ve tuzu içerisine aktarın. Bunları güzelce karıştırın. Sonrasında sarımsak ve zencefili ekleyin.
  18. Havanda beklettiğimiz baharat karışımından 1 yemek kaşığı alarak kabın içerisine alın ve doğradığımız tavukları alarak iyice karıştırın. Tavukların tamamen sosa karıştığından eminseniz, kabın üzerini kapatarak dolapta marine olması için 5 saat boyunca bekletin.
  19. Sos hazırlamak için tencereyi hazırlayın. İçerisine tereyağı, küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Sonrasında domates ile salçayı ve defne yaprağını beraber ilave edin karıştırın.
  20. Krema eklemesine sıra geldi. Az miktarlarda sos tenceresi içerisine ekleyerek karıştırın ve yoğunluk seviyesi yeterli olduğunda altını kapatın. Sosu hazırlamak 17 dakika gibi bir sürede tamamlanacaktır. Pişirme esnasında ateşin en düşük seviyede olmasına özen gösterin.
  21. Diğer tavada tavukları pişireceğiz. Zeytinyağını tavada kızdırın. Elinizle tavukları alarak tavanın içerisine alın. 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Zamanla su salacak ve bu su buharlaştığında pişmiş olacaktır.
  22. Pişen tavukların tamamını veya bir kısmını sos tenceresinin içine atarak, kısık ateşte 12 dakika boyunca pişirin.
  23. 20 dakika boyunca kapağı kapalı olarak dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir.
  24. Tikka masala piliç nasıl yapılır öğrendik. Oldukça zor olan bu tavuk tarifi her zaman yapılacak kadar kolay gözükmüyor. Yemek yapmayı sevenler, bu konuda uğraşmaktan zevk alanların beğeneceği bir tariftir. Hindistan mutfağının ne kadar baharatlı olduğunu anlamanız için tikka masala piliç yapmanız yeterlidir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."