Masterchef Terbiyeli ve Yumuşak Kuzu Şiş Tarifi Tarifi

Masterchef Terbiyeli ve Yumuşak Kuzu Şiş Tarifi Tarifi
Masterchef Terbiyeli ve Yumuşak Kuzu Şiş Tarifi

Malzemeler

  • 800 gram kuzu şiş(But etinden) 1 adet dolmalık kırmızı biber1 adet dolmalık sarı biber4 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı soğan suyu2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber1/2 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sarımsak tozu1 dal biberiye800 gram kuzu şiş(But etinden) 1 adet dolmalık kırmızı biber1 adet dolmalık sarı biber4 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı soğan suyu2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber1/2 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sarımsak tozu1 dal biberiye
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kemiklerinden arındırılan kuzu etlerini küp şeklinde doğrayın ve bir kenara ayırın (Kaseye koyabilirsiniz).
  2. Kuzu etlerinden sonra yağları da aynı şekilde küp şeklinde doğrayın ve kuzu etleriyle aynı kase içerisine ekleyin.
  3. Terbiyeyi hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle soğanın suyunu bir kaseye sıkın.
  4. Yoğurt veya süt, zeytinyağı, biber salçası, karabiber, kırmızı biber, kimyon, sarımsak tozu ve biberiyeyi terbiye kasesine ekledikten sonra iyice karıştırın.
  5. Karışım yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi bir hal alana kadar karıştırın.
  6. Kuzu etlerini ve yağlarını derin bir kaba alın. Hazırladığını terbiyeyi bu kabın içerisine dökün. Etler terbiyeyi iyice kaplayana kadar karıştırın. Etleri en az 24 saat buzdolabında bu terbiye ile birlikte bekletirseniz hem daha lezzetli hem de daha yumuşak olacaktır.
  7. Etler tamamen sosa bulandıktan sonra 3 sıra et 1 sıra yağ olacak şekilde şişe dizmeye başlayın.
  8. İstediğiniz kadar şiş yapabilirsiniz. Hepsi tamamlandıktan sonra kızartma işlemine geçiş yapacağız.
  9. Daha önceden hazırladığınız köz kömürlerin üzerine şişleri atın. Kendi et pişme zevkinize göre pişirin. Ne kadar az pişirirseniz o kadar yumuşak olacaktır.
  10. Piştikten sonra nefis kuzu etlerini şişten çıkartın. Pide, lavaş veya ekmeğin içerisine şişleri çıkartabilirsiniz.
  11. Kemiklerinden arındırılan kuzu etlerini küp şeklinde doğrayın ve bir kenara ayırın (Kaseye koyabilirsiniz).
  12. Kuzu etlerinden sonra yağları da aynı şekilde küp şeklinde doğrayın ve kuzu etleriyle aynı kase içerisine ekleyin.
  13. Terbiyeyi hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle soğanın suyunu bir kaseye sıkın.
  14. Yoğurt veya süt, zeytinyağı, biber salçası, karabiber, kırmızı biber, kimyon, sarımsak tozu ve biberiyeyi terbiye kasesine ekledikten sonra iyice karıştırın.
  15. Karışım yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi bir hal alana kadar karıştırın.
  16. Kuzu etlerini ve yağlarını derin bir kaba alın. Hazırladığını terbiyeyi bu kabın içerisine dökün. Etler terbiyeyi iyice kaplayana kadar karıştırın. Etleri en az 24 saat buzdolabında bu terbiye ile birlikte bekletirseniz hem daha lezzetli hem de daha yumuşak olacaktır.
  17. Etler tamamen sosa bulandıktan sonra 3 sıra et 1 sıra yağ olacak şekilde şişe dizmeye başlayın.
  18. İstediğiniz kadar şiş yapabilirsiniz. Hepsi tamamlandıktan sonra kızartma işlemine geçiş yapacağız.
  19. Daha önceden hazırladığınız köz kömürlerin üzerine şişleri atın. Kendi et pişme zevkinize göre pişirin. Ne kadar az pişirirseniz o kadar yumuşak olacaktır.
  20. Piştikten sonra nefis kuzu etlerini şişten çıkartın. Pide, lavaş veya ekmeğin içerisine şişleri çıkartabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."