Masterchef Tavuklu Mantar Dolması Tarifi

Masterchef Tavuklu Mantar Dolması Tarifi
Masterchef Tavuklu Mantar Dolması

Malzemeler

  • Yarım kilo mantar250 gram tavukgöğsü2 tane kuru soğanMaydanoz1 yemek kaşığı salçaZeytinyağıKarabiberTuzPul biberKekikHazır Beşamel sosuRendelenmiş kaşar peyniriYarım kilo mantar250 gram tavukgöğsü2 tane kuru soğanMaydanoz1 yemek kaşığı salçaZeytinyağıKarabiberTuzPul biberKekikHazır Beşamel sosuRendelenmiş kaşar peyniri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tercihimiz vok tava olmak üzere geniş bir  tava içerisinde; önceden küp küp doğranmış soğanları zeytinyağıyla irilikte rengi dönene kadar kavurun.
  2. Tavuk göğüs etini kuşbaşı olarak doğrayın ve üzerine ilave edip karıştırın.
  3. Önce suyunu salacak ve daha sonra çekecek olan tavukların piştiğinden emin olduktan sonra salça, baharat ve tuzu ekleyin.
  4. İnce ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip ocaktan alın.
  5. Mantarları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını bıçak yardımıyla soyun. Temizlendikten sonra fırın tepsisine alın ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Fırının derecesi en az 180 olmalı ve daha önceden ısıtmalısınız.
  6. Mantarları fırından alıp, hazırladığınız harçla içlerini doldurun.
  7. Üzerine beşamel sosu koyup, en üste kaşar rendesini ekleyin.
  8. Mantarları tekrar fırınlayarak, yaklaşık 200 derecede, mantarların üzeri kızarana kadar pişirin. Bu işlem 20 dakika kadar sürecektir.
  9. Tavuklu mantar dolması nefis görüntüsüyle servise hazır hale geldi. Aperatif olarak sıcak olarak servis etmeyi unutmayın.
  10. Tercihimiz vok tava olmak üzere geniş bir  tava içerisinde; önceden küp küp doğranmış soğanları zeytinyağıyla irilikte rengi dönene kadar kavurun.
  11. Tavuk göğüs etini kuşbaşı olarak doğrayın ve üzerine ilave edip karıştırın.
  12. Önce suyunu salacak ve daha sonra çekecek olan tavukların piştiğinden emin olduktan sonra salça, baharat ve tuzu ekleyin.
  13. İnce ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip ocaktan alın.
  14. Mantarları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını bıçak yardımıyla soyun. Temizlendikten sonra fırın tepsisine alın ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Fırının derecesi en az 180 olmalı ve daha önceden ısıtmalısınız.
  15. Mantarları fırından alıp, hazırladığınız harçla içlerini doldurun.
  16. Üzerine beşamel sosu koyup, en üste kaşar rendesini ekleyin.
  17. Mantarları tekrar fırınlayarak, yaklaşık 200 derecede, mantarların üzeri kızarana kadar pişirin. Bu işlem 20 dakika kadar sürecektir.
  18. Tavuklu mantar dolması nefis görüntüsüyle servise hazır hale geldi. Aperatif olarak sıcak olarak servis etmeyi unutmayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."