Masterchef Tavuklu Makarna Tarifi

Masterchef Tavuklu Makarna Tarifi
Masterchef Tavuklu Makarna

Malzemeler

  • 1 paket burgu makarna10 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz400 gram fileto tavukgöğsü3 adet orta boy domates1 adet orta boy kuru soğan1 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1/4 çay kaşığı toz kırmızıbiber1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş taneKarabiber1 paket burgu makarna10 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz400 gram fileto tavukgöğsü3 adet orta boy domates1 adet orta boy kuru soğan1 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1/4 çay kaşığı toz kırmızıbiber1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş taneKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tavukgöğsünü büyük parçalar halinde doğrayarak işe başlayın.
  2. Sonrasında ise sarımsak ve domatesinizi rendenin en küçük kısmı ile rendeleyerek kuru soğanı minik parçalar halinde kesin. Dilerseniz bu aşamada robot kullanabilirsiniz.
  3. Rendelediğiniz malzemeleri ve soğanı bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  4. Daha sonra da iri parçalar halinde doğradığınız tavuğu dâhil ederek sote işlemine devam edin.
  5. Bir yandan da rendelenmiş domates, baharatlar ve salçanız ile damak zevkinize göre bir sos hazırlayın. Maksimum 10 dakika sosu pişirin.
  6. Makarnanızın haşlanma suyundan faydalanarak sosun kıvamı için yardım alabilirsiniz.
  7. Süzülen makarnayı olduğu gibi sos tenceresine boşaltın ve soğumasına izin vermeden sıcak olarak servis edin.
  8. Tavukgöğsünü büyük parçalar halinde doğrayarak işe başlayın.
  9. Sonrasında ise sarımsak ve domatesinizi rendenin en küçük kısmı ile rendeleyerek kuru soğanı minik parçalar halinde kesin. Dilerseniz bu aşamada robot kullanabilirsiniz.
  10. Rendelediğiniz malzemeleri ve soğanı bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  11. Daha sonra da iri parçalar halinde doğradığınız tavuğu dâhil ederek sote işlemine devam edin.
  12. Bir yandan da rendelenmiş domates, baharatlar ve salçanız ile damak zevkinize göre bir sos hazırlayın. Maksimum 10 dakika sosu pişirin.
  13. Makarnanızın haşlanma suyundan faydalanarak sosun kıvamı için yardım alabilirsiniz.
  14. Süzülen makarnayı olduğu gibi sos tenceresine boşaltın ve soğumasına izin vermeden sıcak olarak servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."