Masterchef Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Tarifi

Masterchef Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Tarifi
Masterchef Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su1 adet soğan2 adet tavuk göğsü1 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pilavlık bulgur3 adet büyük boy domates1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1,5 su bardağı su1 adet soğan2 adet tavuk göğsü1 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pilavlık bulgur3 adet büyük boy domates1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Yemeklik doğrayacağınız tavuk etleri ile işe başlayın. Küp şeklinde doğracaksanız küçük şekiller vermeye özen gösterin, bulgurun yanında çok büyük kalınca yerken zevk vermiyor.
  2. Sonrasında sarımsağın kabuklarını soyun ve iyice ezin. Domatesinde aynı şekilde kabuklarından kurtulduktan sonra rendeleyin.
  3. Soğanları yemeklik olarak hazırlayın. Tencerede önce tereyağını eritin. Ardından soğan, sarımsak, salça ve zeytinyağı ilavesi yaparak kısık ateş üzerinde kavurun.
  4. Tavuklarınızı da üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk su salacaktır bu suyun gitmesini bekleyin ki bulgurlar kavrulabilsin.
  5. Bulgurunuzu ekleyip 3 dakika boyunca dakika kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyin. Yeteri kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. 12 dakika boyunca piştikten sonra kapağını açın ve içerisinde su kendini çektiyse pilava değmeyecek şekilde üzerine havlu peçete koyarak kapağını kapatın. En az 15 dakika demlendikten sonra iyice karıştırıp yemeye başlayabilirsiniz.
  7. Yemeklik doğrayacağınız tavuk etleri ile işe başlayın. Küp şeklinde doğracaksanız küçük şekiller vermeye özen gösterin, bulgurun yanında çok büyük kalınca yerken zevk vermiyor.
  8. Sonrasında sarımsağın kabuklarını soyun ve iyice ezin. Domatesinde aynı şekilde kabuklarından kurtulduktan sonra rendeleyin.
  9. Soğanları yemeklik olarak hazırlayın. Tencerede önce tereyağını eritin. Ardından soğan, sarımsak, salça ve zeytinyağı ilavesi yaparak kısık ateş üzerinde kavurun.
  10. Tavuklarınızı da üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk su salacaktır bu suyun gitmesini bekleyin ki bulgurlar kavrulabilsin.
  11. Bulgurunuzu ekleyip 3 dakika boyunca dakika kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyin. Yeteri kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kısık ateşte pişmeye bırakın.
  12. 12 dakika boyunca piştikten sonra kapağını açın ve içerisinde su kendini çektiyse pilava değmeyecek şekilde üzerine havlu peçete koyarak kapağını kapatın. En az 15 dakika demlendikten sonra iyice karıştırıp yemeye başlayabilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."