Masterchef Tatlımı Tatlı: Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Tarifi

Masterchef Tatlımı Tatlı: Ballı Susamlı Tavuk Tarifi Tarifi
Masterchef Tatlımı Tatlı: Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

Malzemeler

  • 4 tane tavuk but2 çorba kaşığı susam3 çorba kaşığı bal1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber3 çorba kaşığı zeytinyağı2 çorba kaşığı soya sosu4 tane tavuk but2 çorba kaşığı susam3 çorba kaşığı bal1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber3 çorba kaşığı zeytinyağı2 çorba kaşığı soya sosu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak butlarınızı temiz bir şekilde yıkamanız gerekmektedir. Daha sonra ise kemiklerini de temiz bir şekilde ayırmanız gerekmektedir.
  2. Kemiklerinden arındırmış olduğunuz tavuklarınızı daha sonra iri bir şekilde doğrayınız. Etlerinizi doğrayıp buzdolabında 5 dakika üzerine streç film geçirerek dinlendiriniz.
  3. Etleriniz bir yandan dinlenirken diğer yandan derin bir kap alarak içine soya sosu, bal, susam ve tuz koyunuz.
  4. Tercihinize göre göre karabiber ilavesi de yapmalısınız. Bu karışımın içine buz dolabında bekletmiş olduğunuz tavukları ilave ederek marine etmelisiniz.
  5. Ocağın üzerine bırakmış olduğunuz tavanızın ısınmasını bekledikten sonra içine zeytinyağı bırakın ve zeytinyağı da kızdıktan sonra tavukları da ekleyiniz.
  6. Tavuklar suyunu bıraktıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar suyunu çekmesini bekledikten sonra altını kapatabilir servise hazır hale getirebilirsiniz. Konuklarınızın sofranızdan eksik olmadığı nice akşamlara. Afiyet olsun.
  7. Balın iyice tavuğa yedirdiğinizden emin olun aksı halde üzeri yanabilir.
  8. İlk olarak butlarınızı temiz bir şekilde yıkamanız gerekmektedir. Daha sonra ise kemiklerini de temiz bir şekilde ayırmanız gerekmektedir.
  9. Kemiklerinden arındırmış olduğunuz tavuklarınızı daha sonra iri bir şekilde doğrayınız. Etlerinizi doğrayıp buzdolabında 5 dakika üzerine streç film geçirerek dinlendiriniz.
  10. Etleriniz bir yandan dinlenirken diğer yandan derin bir kap alarak içine soya sosu, bal, susam ve tuz koyunuz.
  11. Tercihinize göre göre karabiber ilavesi de yapmalısınız. Bu karışımın içine buz dolabında bekletmiş olduğunuz tavukları ilave ederek marine etmelisiniz.
  12. Ocağın üzerine bırakmış olduğunuz tavanızın ısınmasını bekledikten sonra içine zeytinyağı bırakın ve zeytinyağı da kızdıktan sonra tavukları da ekleyiniz.
  13. Tavuklar suyunu bıraktıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar suyunu çekmesini bekledikten sonra altını kapatabilir servise hazır hale getirebilirsiniz. Konuklarınızın sofranızdan eksik olmadığı nice akşamlara. Afiyet olsun.
  14. Balın iyice tavuğa yedirdiğinizden emin olun aksı halde üzeri yanabilir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."