Masterchef Tarifini Merak Ettiğinize Eminiz: İsveç (İkea) Köftesi Tarifi

Masterchef Tarifini Merak Ettiğinize Eminiz: İsveç (İkea) Köftesi Tarifi
Masterchef Tarifini Merak Ettiğinize Eminiz: İsveç (İkea) Köftesi

Malzemeler

  • 600 gr dana kıyma (az yağlı)1 tane yumurta1 tane orta boy soğan1 diş sarımsak2 dilim bayat ekmek içiYarım bardak sütYarım çay kaşığı kaya tuzuYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı yenibahar4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (kızartmak için)1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır nişastası300 ml sıcak et suyu2 çorba kaşığı krema¼ çay kaşığı kaya tuzu¼ çay kaşığı çekilmiş karabiber600 gr dana kıyma (az yağlı)1 tane yumurta1 tane orta boy soğan1 diş sarımsak2 dilim bayat ekmek içiYarım bardak sütYarım çay kaşığı kaya tuzuYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı yenibahar4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (kızartmak için)1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır nişastası300 ml sıcak et suyu2 çorba kaşığı krema¼ çay kaşığı kaya tuzu¼ çay kaşığı çekilmiş karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kabuklarını ayırdığınız bayat ekmekleri olabildiğince küçük parçalara ayırın ve süte batırın ve süzün
  2. Soğan ve sarımsağı rendenin en ince gözü ile rendeleyin
  3. Soğanın suyunu süzün
  4. Kıymayı derin bir karıştırma kabına koyun
  5. Yumurta, rendelediğiniz soğan ile sarımsak, ekmek içi, karabiber, yenibahar, kimyon ve tuzu da ilave edin
  6. Bütün malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun
  7. Daha sonra yarım saat bekletin ve cevizden küçük toplar yapın
  8. Köftelerinizi buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin
  9. Tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve köftelerin hepsini içine atın
  10. Köftelerin her tarafının ve içinin yeterince kızarmış olması önemli olduğundan kızartma işlemini orta ateşte yapın ve köfteleri maşa ile çevirerek ya da tavayı ileri geri sallayarak kızartın
  11. Köfteleri önce kağıt havlu üzerine koyup fazla yağlarını alın ve ardından servis tabağınıza aktarın
  12. Kızartma yağında kalan yağı atmayın ve sosunda kullanmak üzere bir kenara alın
  13. Sos tavasına tereyağını koyun ve köpük olana kadar ısıtın
  14. Üzerine unu ekleyin ve 2 dakika kavurun
  15. Sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve ardından mısır nişastasını katın ve topak olmaması için tel ile karıştırın
  16. Çekilmiş karabiber, tuz ve kremayı da ilave edip düşük ısıda 3 dakika kadar pişirin
  17. Üzerine köfteleri ekleyin ve kenara ayırdığınız kızartma yağını da ilave edip 2 dakika kadar iyice soslanmasını sağlayın
  18. Daha sonra tabaklara eşit olarak köfteleri dağıtın
  19. Hazırladığınız sosu arzu ettiğiniz oranda köftelerinizin üzerine ekleyin
  20. Damak zevkinize göre köftelerinizin üzerine kıyılmış fesleğen ya da maydanoz da serpebilirsiniz
  21. Afiyet Olsun. Tarifiniz Hazır.
  22. Kabuklarını ayırdığınız bayat ekmekleri olabildiğince küçük parçalara ayırın ve süte batırın ve süzün
  23. Soğan ve sarımsağı rendenin en ince gözü ile rendeleyin
  24. Soğanın suyunu süzün
  25. Kıymayı derin bir karıştırma kabına koyun
  26. Yumurta, rendelediğiniz soğan ile sarımsak, ekmek içi, karabiber, yenibahar, kimyon ve tuzu da ilave edin
  27. Bütün malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun
  28. Daha sonra yarım saat bekletin ve cevizden küçük toplar yapın
  29. Köftelerinizi buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin
  30. Tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve köftelerin hepsini içine atın
  31. Köftelerin her tarafının ve içinin yeterince kızarmış olması önemli olduğundan kızartma işlemini orta ateşte yapın ve köfteleri maşa ile çevirerek ya da tavayı ileri geri sallayarak kızartın
  32. Köfteleri önce kağıt havlu üzerine koyup fazla yağlarını alın ve ardından servis tabağınıza aktarın
  33. Kızartma yağında kalan yağı atmayın ve sosunda kullanmak üzere bir kenara alın
  34. Sos tavasına tereyağını koyun ve köpük olana kadar ısıtın
  35. Üzerine unu ekleyin ve 2 dakika kavurun
  36. Sıcak et suyunu azar azar ekleyin ve ardından mısır nişastasını katın ve topak olmaması için tel ile karıştırın
  37. Çekilmiş karabiber, tuz ve kremayı da ilave edip düşük ısıda 3 dakika kadar pişirin
  38. Üzerine köfteleri ekleyin ve kenara ayırdığınız kızartma yağını da ilave edip 2 dakika kadar iyice soslanmasını sağlayın
  39. Daha sonra tabaklara eşit olarak köfteleri dağıtın
  40. Hazırladığınız sosu arzu ettiğiniz oranda köftelerinizin üzerine ekleyin
  41. Damak zevkinize göre köftelerinizin üzerine kıyılmış fesleğen ya da maydanoz da serpebilirsiniz
  42. Afiyet Olsun. Tarifiniz Hazır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."