Masterchef Tam Kıvamında Lezzetiyle: Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Tam Kıvamında Lezzetiyle: Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Tam Kıvamında Lezzetiyle: Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yumurta1 çay bardağı kadar yoğurt1 çay bardağı kadar sıvı yağ1,5 su bardağı kadar irmik1,5 su bardağı kadar un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı ılık su3 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı kadar limon suyu1 adet yumurta1 çay bardağı kadar yoğurt1 çay bardağı kadar sıvı yağ1,5 su bardağı kadar irmik1,5 su bardağı kadar un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı ılık su3 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı kadar limon suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tatlımızı hazırlamak için, bir kabın içerisine yağımızı, yoğurdumuzu ve yumurtamızı alıyoruz.
  2. İyice karıştırıp, irmiğimizi, unumuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Kemalpaşa tatlımızın hamurunu yumuşak bir kıvamda hazırladıktan sonra, ceviz kadar parçalar kopartıyoruz ve şekillendiriyoruz.
  4. Pişireceğimiz fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve şekillendirdiğimiz tatlılarımızı aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
  5. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve kızarana kadar tatlımızı pişiriyoruz.
  6. Tatlımız pişerken, şekerimizi ve ılık suyumuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
  7. Şekerimiz eriyince, içerisine limon suyumuzu da ekliyoruz ve şerbetimizi pişirmeden hazır ediyoruz.
  8. Tatlımız piştiği zaman fırından çıkartıyoruz ve soğuk haldeki şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  9. Tatlımızı sıcak fırınımıza alıp, soğuyana kadar bekletiyoruz.
  10. Kemalpaşa tatlımız soğuduğu zaman sunulmaya hazırdır. Afiyet olsun.
  11. Tatlımızı hazırlamak için, bir kabın içerisine yağımızı, yoğurdumuzu ve yumurtamızı alıyoruz.
  12. İyice karıştırıp, irmiğimizi, unumuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  13. Kemalpaşa tatlımızın hamurunu yumuşak bir kıvamda hazırladıktan sonra, ceviz kadar parçalar kopartıyoruz ve şekillendiriyoruz.
  14. Pişireceğimiz fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve şekillendirdiğimiz tatlılarımızı aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
  15. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve kızarana kadar tatlımızı pişiriyoruz.
  16. Tatlımız pişerken, şekerimizi ve ılık suyumuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
  17. Şekerimiz eriyince, içerisine limon suyumuzu da ekliyoruz ve şerbetimizi pişirmeden hazır ediyoruz.
  18. Tatlımız piştiği zaman fırından çıkartıyoruz ve soğuk haldeki şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  19. Tatlımızı sıcak fırınımıza alıp, soğuyana kadar bekletiyoruz.
  20. Kemalpaşa tatlımız soğuduğu zaman sunulmaya hazırdır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."