Masterchef Su Böreği Tarifi

Masterchef Su Böreği Tarifi
Masterchef Su Böreği

Malzemeler

  • 6 adet yumurta5,5 su bardağı un0,5 bardak su1 tatlı kaşığı tuz250 gram peynir200 gram tereyağıYarım demet maydanoz0,5 çay bardağı sıvı yağ6 adet yumurta5,5 su bardağı un0,5 bardak su1 tatlı kaşığı tuz250 gram peynir200 gram tereyağıYarım demet maydanoz0,5 çay bardağı sıvı yağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Geniş bir kap içerisinde hamur yapımında kullanılacak malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir.
  2. Ele yapışmaması için un ilavesi yapılarak bu kıvama gelmesi sağlanır.
  3. Hamur 12 eşit parçaya ayrılarak 15 dakika boyunca dinlenmesi için bekletilir.
  4. Merdane veya makine yardımıyla ince biçimde açılan hamurların üzeri bez ile kapatılarak dinlendirilmeye bırakılır. Bunlar bizim börek yapımında kullanılmak üzere hazırladığımız yufkalarımız olacaktır.
  5. Kettle veya tencere içerisinde kaynatmış olduğumuz su tencereye alındıktan sonra tuzu eklenir.
  6. Fırın tepsisinin alt kısmı yağlanır.
  7. Açtığımız yufkalardan bir tanesi tepsiye yayılır.
  8. Diğer geri kalan yufkalar ise tencere içerisinde bulunan kaynamış suya atılır ve bir süre haşlanması sağlandıktan sonra, içerisinde soğuk su bulunan bir tepsiye atılır.
  9. Soğuduğu anlaşıldıktan sonra suyu sıkılır ve fırın tepsisine sırayla dizilir. Her yufkanın arasına eritmiş olduğumuz tereyağını sürmeyi unutmayın.
  10. Yukarıdaki işlemi yaparken daldırma tepsisi içerisindeki suyun soğuk olduğundan emin olun. Her 4 yufkadan sonra suyu soğutmanızda fayda var. Mutlaka ısınacaktır.
  11. İç malzemesini yerleştirmek için yukarıda yaptığımız işlemler sırasında her 4 yufkada bir olacak şekilde peynir serperek yerleştirilir.
  12. Yufkaların işlemi bittikten sonra en üst kısmına tereyağı gezdirilir ve fırına vermeye hazır hale getirilir.
  13. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat boyunca pişirilen su böreği, fırından çıktıktan sonra üstü bir bez ile kapatılarak soğuması beklendikten sonra servis edilir.
  14. Geniş bir kap içerisinde hamur yapımında kullanılacak malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir.
  15. Ele yapışmaması için un ilavesi yapılarak bu kıvama gelmesi sağlanır.
  16. Hamur 12 eşit parçaya ayrılarak 15 dakika boyunca dinlenmesi için bekletilir.
  17. Merdane veya makine yardımıyla ince biçimde açılan hamurların üzeri bez ile kapatılarak dinlendirilmeye bırakılır. Bunlar bizim börek yapımında kullanılmak üzere hazırladığımız yufkalarımız olacaktır.
  18. Kettle veya tencere içerisinde kaynatmış olduğumuz su tencereye alındıktan sonra tuzu eklenir.
  19. Fırın tepsisinin alt kısmı yağlanır.
  20. Açtığımız yufkalardan bir tanesi tepsiye yayılır.
  21. Diğer geri kalan yufkalar ise tencere içerisinde bulunan kaynamış suya atılır ve bir süre haşlanması sağlandıktan sonra, içerisinde soğuk su bulunan bir tepsiye atılır.
  22. Soğuduğu anlaşıldıktan sonra suyu sıkılır ve fırın tepsisine sırayla dizilir. Her yufkanın arasına eritmiş olduğumuz tereyağını sürmeyi unutmayın.
  23. Yukarıdaki işlemi yaparken daldırma tepsisi içerisindeki suyun soğuk olduğundan emin olun. Her 4 yufkadan sonra suyu soğutmanızda fayda var. Mutlaka ısınacaktır.
  24. İç malzemesini yerleştirmek için yukarıda yaptığımız işlemler sırasında her 4 yufkada bir olacak şekilde peynir serperek yerleştirilir.
  25. Yufkaların işlemi bittikten sonra en üst kısmına tereyağı gezdirilir ve fırına vermeye hazır hale getirilir.
  26. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat boyunca pişirilen su böreği, fırından çıktıktan sonra üstü bir bez ile kapatılarak soğuması beklendikten sonra servis edilir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."