Masterchef Sırrı Merak Uyandıran En Güzel İnegöl Köftesi Tarifi Tarifi

Masterchef Sırrı Merak Uyandıran En Güzel İnegöl Köftesi Tarifi Tarifi
Masterchef Sırrı Merak Uyandıran En Güzel İnegöl Köftesi Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo kadar dana kıyma2 tane orta boy kuru soğan1/2 su bardağı galeta unu2 tatlı kaşığı kadar karbonat1/2 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı kadar tuz1 kilo kadar dana kıyma2 tane orta boy kuru soğan1/2 su bardağı galeta unu2 tatlı kaşığı kadar karbonat1/2 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı kadar tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İnegöl köftemizi hazırlamak için kıymamızı ve galeta unumuzu bir kaba alıp, harmanlıyoruz.
  2. Ardından içerisine suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yoğurduğumuz harcı buzdolabına alıp, 1 gün bekletiyoruz.
  4. Yeteri kadar bekledikten sonra bir kabın içerisine limon suyumuzu ve karbonatımızı alıp, iyice çırpıyoruz.
  5. Köpüren karışımımızı köfte harcımıza ekliyoruz.
  6. Kuru soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz ve harcımıza ekliyoruz.
  7. Bütün malzemelerini eklediğimiz inegöl köftemizin harcını tekrardan iyice yoğurmaya başlıyoruz.
  8. Köfte harcımızdan ceviz kadar parçalar kopartıyoruz ve şekillendiriyoruz.
  9. Tekrar buzdolabına alıp, 12 saat kadar daha dinlendiriyoruz.
  10. Ocağa bir ızgara tavası alıyoruz ve inegöl köftelerimizi yağsız olarak pişirmeye başlıyoruz.
  11. Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
  12. Pişen inegöl köftelerimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
  13. İnegöl köftemizi hazırlamak için kıymamızı ve galeta unumuzu bir kaba alıp, harmanlıyoruz.
  14. Ardından içerisine suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz.
  15. Yoğurduğumuz harcı buzdolabına alıp, 1 gün bekletiyoruz.
  16. Yeteri kadar bekledikten sonra bir kabın içerisine limon suyumuzu ve karbonatımızı alıp, iyice çırpıyoruz.
  17. Köpüren karışımımızı köfte harcımıza ekliyoruz.
  18. Kuru soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz ve harcımıza ekliyoruz.
  19. Bütün malzemelerini eklediğimiz inegöl köftemizin harcını tekrardan iyice yoğurmaya başlıyoruz.
  20. Köfte harcımızdan ceviz kadar parçalar kopartıyoruz ve şekillendiriyoruz.
  21. Tekrar buzdolabına alıp, 12 saat kadar daha dinlendiriyoruz.
  22. Ocağa bir ızgara tavası alıyoruz ve inegöl köftelerimizi yağsız olarak pişirmeye başlıyoruz.
  23. Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
  24. Pişen inegöl köftelerimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."