Masterchef Sigara Böreği Tarifi

Masterchef Sigara Böreği Tarifi
Masterchef Sigara Böreği

Malzemeler

  • 1 tane yufka1 tane yumurta75 gram ekşimek yada lor peyniriYarım bardak sıvıyağMaydanozSıvıyağ1 tane yufka1 tane yumurta75 gram ekşimek yada lor peyniriYarım bardak sıvıyağMaydanozSıvıyağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Malzemelerin alacağı genişlikte kap içerisinde, peynir, yumurta, maydanoz üçlüsünü karıştırarak hazır hale getirin.
  2. Yufkayı tezgah veya masa üzerinde, bıçak yardımıyla dört eşit parçaya böldükten sonra, tüm parçaları inceden kalına olacak şekilde 3 kez üçgen şeklinde bölerek işlemi tamamlayın.
  3. Böldüğünüz yufkaların, alt kısımda kalan geniş yerlerine, 1 tatlı kaşığı olacak şekilde peynir karışımından dökün.
  4. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayacaksınız.
  5. Sıra geldi katlama işine; yufkanın yanlarından tutarak, peynirin ortası açık kalacak şekilde katlayın ve alt kısım ile malzemenin üzerini kapatın.
  6. Sonra rulo halinde sararak, yuvarlak şeklini aldırın. En uç kısıma geldiğinizde açılmaması için su sürerek kapatın.
  7. Kızartma tavasında yağı iyice kızdırdıktan sonra, sigara böreği rulolarını kızgın yağa atın ve rengi dönene kadar kızartmayı sürdürün. Aynı anda birden çok sigara böreği kızartması yapabilirsiniz.
  8. Kızartma bitince, altına peçete veya havlu kağıt serilmiş tabakta bir süre börekleri bekletin ve yağını çektikten sonra servis edin.
  9. Malzemelerin alacağı genişlikte kap içerisinde, peynir, yumurta, maydanoz üçlüsünü karıştırarak hazır hale getirin.
  10. Yufkayı tezgah veya masa üzerinde, bıçak yardımıyla dört eşit parçaya böldükten sonra, tüm parçaları inceden kalına olacak şekilde 3 kez üçgen şeklinde bölerek işlemi tamamlayın.
  11. Böldüğünüz yufkaların, alt kısımda kalan geniş yerlerine, 1 tatlı kaşığı olacak şekilde peynir karışımından dökün.
  12. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayacaksınız.
  13. Sıra geldi katlama işine; yufkanın yanlarından tutarak, peynirin ortası açık kalacak şekilde katlayın ve alt kısım ile malzemenin üzerini kapatın.
  14. Sonra rulo halinde sararak, yuvarlak şeklini aldırın. En uç kısıma geldiğinizde açılmaması için su sürerek kapatın.
  15. Kızartma tavasında yağı iyice kızdırdıktan sonra, sigara böreği rulolarını kızgın yağa atın ve rengi dönene kadar kızartmayı sürdürün. Aynı anda birden çok sigara böreği kızartması yapabilirsiniz.
  16. Kızartma bitince, altına peçete veya havlu kağıt serilmiş tabakta bir süre börekleri bekletin ve yağını çektikten sonra servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."