Masterchef Şifa Dolu Otun Mucizevi Çorbası: Isırgan Aşı Tarifi Tarifi

Masterchef Şifa Dolu Otun Mucizevi Çorbası: Isırgan Aşı Tarifi Tarifi
Masterchef Şifa Dolu Otun Mucizevi Çorbası: Isırgan Aşı Tarifi

Malzemeler

  • 40 gram tereyağı1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı tuz8 diş sarımsak1 bardak mısır unu9 bardak su1 kilo ısırgan otu40 gram tereyağı1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı tuz8 diş sarımsak1 bardak mısır unu9 bardak su1 kilo ısırgan otu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak ısırgan otunun yapraklarını dallarından ayırın. Kullanacağınız kısım yapraklardır.
  2. Ayırmış olduğunuz yaprakları güzelce yıkadıktan sonra miktarını belirtmiş olduğumuz kadar su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Isırgan otunun yapraklarını haşlamış olduğunuz suyun yarısını dökün.
  4. Kalan suyun içerisinde yaprakları güzelce ezin.
  5. İçerisinde kalan su ile birlikte ezmiş olduğunuz yaprakların bulunduğu tencereyi orta hararetli ocağa yeniden alın.
  6. Mısır ununu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ki topaklanmasın.
  7. Malzemeler su ile birlikte kaynamaya başladığında ocağın altını iyice kısın ve çorbanız muhallebi kıvamını alana kadar pişirmeyi sürdürün.
  8. Pirinç tanesi kadar doğradığınız sarımsak, biber ve tuzu çorbanıza ilave edip bir kaç dakika daha kaynamasına izin verin.
  9. Bir tavada kızdırdığınız yağı yemeğinizin üzerine dökün ve sonrasında mısır ekmeği ile sıcak olarak servis edin.
  10. İlk olarak ısırgan otunun yapraklarını dallarından ayırın. Kullanacağınız kısım yapraklardır.
  11. Ayırmış olduğunuz yaprakları güzelce yıkadıktan sonra miktarını belirtmiş olduğumuz kadar su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  12. Isırgan otunun yapraklarını haşlamış olduğunuz suyun yarısını dökün.
  13. Kalan suyun içerisinde yaprakları güzelce ezin.
  14. İçerisinde kalan su ile birlikte ezmiş olduğunuz yaprakların bulunduğu tencereyi orta hararetli ocağa yeniden alın.
  15. Mısır ununu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ki topaklanmasın.
  16. Malzemeler su ile birlikte kaynamaya başladığında ocağın altını iyice kısın ve çorbanız muhallebi kıvamını alana kadar pişirmeyi sürdürün.
  17. Pirinç tanesi kadar doğradığınız sarımsak, biber ve tuzu çorbanıza ilave edip bir kaç dakika daha kaynamasına izin verin.
  18. Bir tavada kızdırdığınız yağı yemeğinizin üzerine dökün ve sonrasında mısır ekmeği ile sıcak olarak servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."