Masterchef Sevilmesi Garanti: Fırında Kremalı Patates Tarifi Tarifi

Masterchef Sevilmesi Garanti: Fırında Kremalı Patates Tarifi Tarifi
Masterchef Sevilmesi Garanti: Fırında Kremalı Patates Tarifi

Malzemeler

  • 4 büyük patates1 paket süt kremasıYarım su bardağı sütYeterince tuzBir su bardağı kadar rendelenmiş kaşarTepsiyi yağlamak için biraz sıvı yağ veya tereyağ4 büyük patates1 paket süt kremasıYarım su bardağı sütYeterince tuzBir su bardağı kadar rendelenmiş kaşarTepsiyi yağlamak için biraz sıvı yağ veya tereyağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patatesleri bir parmak kalındığında halkalar olarak kesin.
  2. Dilerseniz tereyağı, dilerseniz sıvı yağ kullanarak yağladığınız fırın tepsisine veya büyük boy borcama dizin. Birbiri üzerine gelecek şekilde de sıralayabilirsiniz.
  3. Başka bir kapta sütü, tuzu ve kremayı karıştırın. Patateslerin üzerine dökün, bazen bu karışıma yoğurt da ekleniyor, lezzet artıyor. Ekleyecekseniz dolu bir yemek kaşığı yoğurt yeterli olacaktır.
  4. Sonrasında 180 dereceye ayarladığınız fırına koyun. Bir saat kadar pişme süresi var, fakat sonlarına doğru geldiğinde fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üstüne serpmeniz gerekecek. Yeniden fırına sürün.
  5. Peynirler kızarmaya başladığı zaman fırında kremalı patates olmuş demektir. Sıcak olarak servis yapın.
  6. Dilimler halinde spatula yardımıyla tepsiden alarak dağılmadan ikram edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine toz kırmızı biber de serpebilirsiniz.
  7. Garnitür türü yemekler içinde hem yapılması pratiktir hem de çok lezzetlidir.
  8. Patatesleri bir parmak kalındığında halkalar olarak kesin.
  9. Dilerseniz tereyağı, dilerseniz sıvı yağ kullanarak yağladığınız fırın tepsisine veya büyük boy borcama dizin. Birbiri üzerine gelecek şekilde de sıralayabilirsiniz.
  10. Başka bir kapta sütü, tuzu ve kremayı karıştırın. Patateslerin üzerine dökün, bazen bu karışıma yoğurt da ekleniyor, lezzet artıyor. Ekleyecekseniz dolu bir yemek kaşığı yoğurt yeterli olacaktır.
  11. Sonrasında 180 dereceye ayarladığınız fırına koyun. Bir saat kadar pişme süresi var, fakat sonlarına doğru geldiğinde fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üstüne serpmeniz gerekecek. Yeniden fırına sürün.
  12. Peynirler kızarmaya başladığı zaman fırında kremalı patates olmuş demektir. Sıcak olarak servis yapın.
  13. Dilimler halinde spatula yardımıyla tepsiden alarak dağılmadan ikram edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine toz kırmızı biber de serpebilirsiniz.
  14. Garnitür türü yemekler içinde hem yapılması pratiktir hem de çok lezzetlidir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."