Masterchef Şerbetli Tatlıların Sevilen Yüzü: Gül Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Şerbetli Tatlıların Sevilen Yüzü: Gül Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Şerbetli Tatlıların Sevilen Yüzü: Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı yoğurtYarım paket karbonat1 adet orta boy yumurta4 su bardağı un2 su bardağı ceviz2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım limonun suyu1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı yoğurtYarım paket karbonat1 adet orta boy yumurta4 su bardağı un2 su bardağı ceviz2 su bardağı su2 su bardağı toz şekerYarım limonun suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Şerbeti tatlımıza soğuk olarak dökeceğimiz için öncelikle şerbeti pişirin. Tencerenize su ve şekeri koyup karıştırmaya başlayın.
  2. Şeker iyice eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu koyun ve 5 dakika daha kaynatın sonra ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için geniş bir yoğurma kabını alın ve içine öncelikle un, karbonat ve irmiği koyup birbiri ile iyice harmanlayın. Ardından ortasını havuz gibi açıp yumurtayı bu havuzun tam ortasına kırın.
  4. Sıvıyağ ve yoğurdu da aynı şekilde havuzun ortasına koyun ve yan taraflarında azar azar un alıp hamuru birleştirmeye ve yoğurmaya başlayın.
  5. Oluşan hamurunuzu yağlı kağıdın üstüne koyun ve hamurun üstüne de bir adet yağlı kağıt koyup o şekilde hamurunuzu açmaya başlayın.
  6. Hamurunuz yağlı olduğundan dolayı böyle açmanız çok daha pratik ve kolay olacaktır. Açmış olduğunuz hamurdan su bardağının ağzını kullanarak daireler kesip çıkarın.
  7. Tüm hamura uygulayın ve hamurunuz bitene kadar devam edin.
  8. 4 adet daire olarak kestiğiniz hamurları birbirlerinin uçlarına gelecek şekilde üst üste koyun ve içine bir adet bütün cevizi koyup rulo haline getirin.
  9. Tüm hamur parçalarını dörtlü gruplar halinde aynı işlemi uygulayın ve yağlamış olduğunuz fırın kabına dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınınızda 20 dakika pişirin.
  11. Pişen tatlınızın şerbetini döktükten sonra bir süre şerbeti çekmesi için bekleyin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.
  12. Şerbeti tatlımıza soğuk olarak dökeceğimiz için öncelikle şerbeti pişirin. Tencerenize su ve şekeri koyup karıştırmaya başlayın.
  13. Şeker iyice eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu koyun ve 5 dakika daha kaynatın sonra ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.
  14. Hamuru için geniş bir yoğurma kabını alın ve içine öncelikle un, karbonat ve irmiği koyup birbiri ile iyice harmanlayın. Ardından ortasını havuz gibi açıp yumurtayı bu havuzun tam ortasına kırın.
  15. Sıvıyağ ve yoğurdu da aynı şekilde havuzun ortasına koyun ve yan taraflarında azar azar un alıp hamuru birleştirmeye ve yoğurmaya başlayın.
  16. Oluşan hamurunuzu yağlı kağıdın üstüne koyun ve hamurun üstüne de bir adet yağlı kağıt koyup o şekilde hamurunuzu açmaya başlayın.
  17. Hamurunuz yağlı olduğundan dolayı böyle açmanız çok daha pratik ve kolay olacaktır. Açmış olduğunuz hamurdan su bardağının ağzını kullanarak daireler kesip çıkarın.
  18. Tüm hamura uygulayın ve hamurunuz bitene kadar devam edin.
  19. 4 adet daire olarak kestiğiniz hamurları birbirlerinin uçlarına gelecek şekilde üst üste koyun ve içine bir adet bütün cevizi koyup rulo haline getirin.
  20. Tüm hamur parçalarını dörtlü gruplar halinde aynı işlemi uygulayın ve yağlamış olduğunuz fırın kabına dizin.
  21. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınınızda 20 dakika pişirin.
  22. Pişen tatlınızın şerbetini döktükten sonra bir süre şerbeti çekmesi için bekleyin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."