Masterchef Sebzeli Kuzu Budu Sarma Tarifi Tarifi

Masterchef Sebzeli Kuzu Budu Sarma Tarifi Tarifi
Masterchef Sebzeli Kuzu Budu Sarma Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. kuzu budu2 adet orta boy patates2 çorba kaşığı margarin2 adet orta boy havuç5 su bardağı su12 adet mantar4 adet arpacık soğan1 baş sarımsak3 adet kereviz yaprağı1 kg. Brüksel lahanaKarabiberTuzNane1 çorba kaşığı yoğurt2 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı margarin1 kg. kuzu budu2 adet orta boy patates2 çorba kaşığı margarin2 adet orta boy havuç5 su bardağı su12 adet mantar4 adet arpacık soğan1 baş sarımsak3 adet kereviz yaprağı1 kg. Brüksel lahanaKarabiberTuzNane1 çorba kaşığı yoğurt2 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı margarin
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kuzu budunu temizleyerek ince bir bıçak ile but üzerinde ufak delikler açın. Buraya sarımsak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin.
  2. Bir kaba ekleyeceğiniz 5 bardak suya kuzu budu ve soyduğunuz sebzeleri ekleyin.
  3. Et yumuşayana kadar kaynatın ve sebzeler yumuşayınca süzerek ayırın.
  4. Pişen budu da ayırarak fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Yoğurt, salça ve yağı bir kapta iyice karıştırın ve hazırladığınız sosu budun üzerine sürün.
  6. Etrafına sebzeleri dizin ( lahana hariç) ve kalan suyu tepsiye dökün.
  7. Önceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına yerleştirdiğiniz sebzeli kuzu budu sarma yaklaşık 1,5 saatte pişecektir. 1. saat dolduğunda pişme durumunu kontrol edebilir ve isteğinize göre fırından çıkartabilirsiniz.
  8. Pişme tamamlanınca, sebzeli kuzu budu sarmayı servis tabağına koyun ve lahanayı margarinle kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine dökün.
  9. Nefis yemeği mantarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  10. Kuzu budunu temizleyerek ince bir bıçak ile but üzerinde ufak delikler açın. Buraya sarımsak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin.
  11. Bir kaba ekleyeceğiniz 5 bardak suya kuzu budu ve soyduğunuz sebzeleri ekleyin.
  12. Et yumuşayana kadar kaynatın ve sebzeler yumuşayınca süzerek ayırın.
  13. Pişen budu da ayırarak fırın tepsisine yerleştirin.
  14. Yoğurt, salça ve yağı bir kapta iyice karıştırın ve hazırladığınız sosu budun üzerine sürün.
  15. Etrafına sebzeleri dizin ( lahana hariç) ve kalan suyu tepsiye dökün.
  16. Önceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına yerleştirdiğiniz sebzeli kuzu budu sarma yaklaşık 1,5 saatte pişecektir. 1. saat dolduğunda pişme durumunu kontrol edebilir ve isteğinize göre fırından çıkartabilirsiniz.
  17. Pişme tamamlanınca, sebzeli kuzu budu sarmayı servis tabağına koyun ve lahanayı margarinle kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine dökün.
  18. Nefis yemeği mantarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."