Masterchef Sebze Izgara Tarifi

Masterchef Sebze Izgara Tarifi
Masterchef Sebze Izgara

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy kabak2 adet orta boy kırmızı biber10 adet kiraz domates1 büyük demet taze fesleğen50 gram çam fıstığı75 gram parmesan peyniri2 diş sarımsak1 su bardağı zeytinyağı1/4 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)2 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy kabak2 adet orta boy kırmızı biber10 adet kiraz domates1 büyük demet taze fesleğen50 gram çam fıstığı75 gram parmesan peyniri2 diş sarımsak1 su bardağı zeytinyağı1/4 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patlıcan ve kabaklarınızı bol su ile yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kabuklarını da soymadan büyük büyük kesin.
  2. Kırmızı biber ve kiraz domateslerinizi de hazırlayın.
  3. Doğranan sebzeleri, domates ve biberleri şişlere geçirerek işlemlere devam edin.
  4. Üst kısımlarına zeytinyağı sürün ve fırın tepsisinde kızarmasını bekleyin. Altına yağlı kağıt sermeyi ihmal etmeyin.
  5. Pesto sosu için incecik fesleğenler hazırlayın.
  6. Çam fıstıklarını yağsız bir tava içerisinde birkaç dakika kavurun.
  7. İnce dilimlenmiş peynir ve dövülmüş sarımsaklarınızı hazırlayın.
  8. Sarımsak, fesleğen ve çam fıstıklarını mikser yardımı ile sos kıvamına getirin.
  9. Peynir ve yağı ufak ufak ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  10. Fırından çıkan ızgara sebzelerin üzerine hazırlanan sosu dökerek servise hazır hale getirin. Sos dökmeden önce bir miktar ılımasını beklediğiniz sebzelerinizi ılık bir halde servis edebilirsiniz.
  11. Patlıcan ve kabaklarınızı bol su ile yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kabuklarını da soymadan büyük büyük kesin.
  12. Kırmızı biber ve kiraz domateslerinizi de hazırlayın.
  13. Doğranan sebzeleri, domates ve biberleri şişlere geçirerek işlemlere devam edin.
  14. Üst kısımlarına zeytinyağı sürün ve fırın tepsisinde kızarmasını bekleyin. Altına yağlı kağıt sermeyi ihmal etmeyin.
  15. Pesto sosu için incecik fesleğenler hazırlayın.
  16. Çam fıstıklarını yağsız bir tava içerisinde birkaç dakika kavurun.
  17. İnce dilimlenmiş peynir ve dövülmüş sarımsaklarınızı hazırlayın.
  18. Sarımsak, fesleğen ve çam fıstıklarını mikser yardımı ile sos kıvamına getirin.
  19. Peynir ve yağı ufak ufak ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  20. Fırından çıkan ızgara sebzelerin üzerine hazırlanan sosu dökerek servise hazır hale getirin. Sos dökmeden önce bir miktar ılımasını beklediğiniz sebzelerinizi ılık bir halde servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."