Masterchef Sarma Beyti Tarifi Tarifi

Masterchef Sarma Beyti Tarifi Tarifi
Masterchef Sarma Beyti Tarifi

Malzemeler

  • 1 kere çekilmiş 200 gram kuzu döş kıyması1 kere çekilmiş 300 gram dana döş kıyması5 kaşık (çorba) domates püresi4 kaşık (çorba) süzme yoğurt3 kaşık (çorba) sıvıyağı1 kaşık (çorba) tereyağı3 diş sarımsak4 dal maydanoz1 kaşık (çay) kırmızı pul biber1 kaşık (tatlı) tuz0,5 kapya biber2 tane lavaş1 kere çekilmiş 200 gram kuzu döş kıyması1 kere çekilmiş 300 gram dana döş kıyması5 kaşık (çorba) domates püresi4 kaşık (çorba) süzme yoğurt3 kaşık (çorba) sıvıyağı1 kaşık (çorba) tereyağı3 diş sarımsak4 dal maydanoz1 kaşık (çay) kırmızı pul biber1 kaşık (tatlı) tuz0,5 kapya biber2 tane lavaş
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Belirtilen miktarda tek çekim yaptırmış olduğunuz döş etlerinin kıymasını geniş bir kap içerisine aldıktan sonra üzerine tuz ve pul biberi ilave edin. Çok küçük parçalara ayırdığınız biberide üzerine koyarak yoğurmaya başlayın. 2 - 3 dakika boyunca yoğurduktan sonra hazır hale gelmiştir.
  2. Hazır bulunan 4 tane şişe kıymayı eşit miktarda bölerek takacağız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta metal şişlere etlerin rahat geçebilmesi için önceden soğutmak olacaktır. Daha önceden şişe et geçirmediyseniz; elinize aldığınız top şeklindeki kıymayı şişin uç kısmına aldıktan sonra avucunuz ile aşağı doğru getirmeye çalışın. Bir kaç denemeden sonra başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
  3. Tavayı ısıtın. Tava döküm olursa çok daha lezzetli olacaktır. Yaptığınız şişleri tavayla temas etmeyecek şekilde üzerine yerleştirin. İki tarafınıda eşit miktarda pişirdikten sonra üzerinden alacaksınız. Yaklaşık 12 dakika sürecektir. Bu süre zarfında aşağıdaki işlemleri yapmayı sürdürün.
  4. Büyük bir tava içerisinde ezmiş olduğunuz 2 sarımsağı ve ayçiçek yağını koyun ve ısıtmaya başlayın. Isınmaya başlayınca maydanoz ilave edin. Elde edilen karışıma lavaşları bandıracağız ve farklı çok lezzetli olmasını sağlayacağız. Eğer satın aldığınız lavaşların çok kuru olduğunu düşünüyorsanız bir miktar su eklemesi yapabilirsiniz.
  5. Lavaşlar ile işimiz bittikten sonra tava içerisine domates püresi ile tereyağı ekleyeceğiz. Domates fokurdamaya başladığında özel sosumuz hazır hale gelmiş demektir.
  6. Sıra geldi beytinin olmazsa olmazı yoğurdunu hazırlamaya. Geriye kalan 1 tane sarımsağı yoğurt içerisine koyduktan sonra üzerine tuz ilavesi yaparak karıştırın ve hazır hale getirin.
  7. Daha önceden hazır bulunan lavaşları iki eşit parçaya bölerek tavada pişen kebapları alarak üzerine koyun ve dürüm haline getirin. Bittiğinde şişleri çekerek yerinden çıkarın. Hepsi için aynı işlemi uygulayın ve eşit parçalara bölerek geniş bir tabağa dizmeye başlayın.
  8. Tabağın kenarlarına dizdiğiniz dürümlerin ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun.
  9. Beytilerin üzerinden başlayıp en son kalırsa yoğurdun üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzu eşit miktarda dökün. Bir miktar maydanoz ile küçük süslemeler yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz.
  10. Yapımı biraz zahmetli ancak lezzetli fazlasıyla yüksek olan sarma beyti tarifi yapımını anlattık. Evde herkes yapabilsin diye afiyetle...
  11. Belirtilen miktarda tek çekim yaptırmış olduğunuz döş etlerinin kıymasını geniş bir kap içerisine aldıktan sonra üzerine tuz ve pul biberi ilave edin. Çok küçük parçalara ayırdığınız biberide üzerine koyarak yoğurmaya başlayın. 2 - 3 dakika boyunca yoğurduktan sonra hazır hale gelmiştir.
  12. Hazır bulunan 4 tane şişe kıymayı eşit miktarda bölerek takacağız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta metal şişlere etlerin rahat geçebilmesi için önceden soğutmak olacaktır. Daha önceden şişe et geçirmediyseniz; elinize aldığınız top şeklindeki kıymayı şişin uç kısmına aldıktan sonra avucunuz ile aşağı doğru getirmeye çalışın. Bir kaç denemeden sonra başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
  13. Tavayı ısıtın. Tava döküm olursa çok daha lezzetli olacaktır. Yaptığınız şişleri tavayla temas etmeyecek şekilde üzerine yerleştirin. İki tarafınıda eşit miktarda pişirdikten sonra üzerinden alacaksınız. Yaklaşık 12 dakika sürecektir. Bu süre zarfında aşağıdaki işlemleri yapmayı sürdürün.
  14. Büyük bir tava içerisinde ezmiş olduğunuz 2 sarımsağı ve ayçiçek yağını koyun ve ısıtmaya başlayın. Isınmaya başlayınca maydanoz ilave edin. Elde edilen karışıma lavaşları bandıracağız ve farklı çok lezzetli olmasını sağlayacağız. Eğer satın aldığınız lavaşların çok kuru olduğunu düşünüyorsanız bir miktar su eklemesi yapabilirsiniz.
  15. Lavaşlar ile işimiz bittikten sonra tava içerisine domates püresi ile tereyağı ekleyeceğiz. Domates fokurdamaya başladığında özel sosumuz hazır hale gelmiş demektir.
  16. Sıra geldi beytinin olmazsa olmazı yoğurdunu hazırlamaya. Geriye kalan 1 tane sarımsağı yoğurt içerisine koyduktan sonra üzerine tuz ilavesi yaparak karıştırın ve hazır hale getirin.
  17. Daha önceden hazır bulunan lavaşları iki eşit parçaya bölerek tavada pişen kebapları alarak üzerine koyun ve dürüm haline getirin. Bittiğinde şişleri çekerek yerinden çıkarın. Hepsi için aynı işlemi uygulayın ve eşit parçalara bölerek geniş bir tabağa dizmeye başlayın.
  18. Tabağın kenarlarına dizdiğiniz dürümlerin ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun.
  19. Beytilerin üzerinden başlayıp en son kalırsa yoğurdun üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzu eşit miktarda dökün. Bir miktar maydanoz ile küçük süslemeler yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz.
  20. Yapımı biraz zahmetli ancak lezzetli fazlasıyla yüksek olan sarma beyti tarifi yapımını anlattık. Evde herkes yapabilsin diye afiyetle...

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."