Masterchef Sararan Yaprak Renginde: Ballı Sonbahar Keki Tarifi Tarifi

Masterchef Sararan Yaprak Renginde: Ballı Sonbahar Keki Tarifi Tarifi
Masterchef Sararan Yaprak Renginde: Ballı Sonbahar Keki Tarifi

Malzemeler

  • 100 gram yumuşatılmış margarin ya da tereyağ1 su bardağı toz şeker3 orta boy yumurta1 çay bardağı sütYaklaşık 2 su bardağı un1 su bardağı kırılmış ceviz2 çay kaşığı zencefil1 çay kaşığı tarçın2 çorba kaşığı balKabartma tozuVanilya100 gram yumuşatılmış margarin ya da tereyağ1 su bardağı toz şeker3 orta boy yumurta1 çay bardağı sütYaklaşık 2 su bardağı un1 su bardağı kırılmış ceviz2 çay kaşığı zencefil1 çay kaşığı tarçın2 çorba kaşığı balKabartma tozuVanilya
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Her kekte olduğu gibi ilk önce yapmamız gereken şey yumurta ve şekeri iyice beyazlayana dek şeker eriyene dek çırpmaktır. Yumuşatılmış margarin ya da tere yağı ekliyoruz.
  2. Tereyağ kullanırsanız daha hoş bir kokusu olacaktır kekinizin. Güzelce çırpma işlemine devam ediyoruz ortalama 2-3 dakika çırpmak yeterli olacaktır. Bu aşamada sütü ilave edip yine çırpıyoruz. İyice karışan kek zencefil, bal ve tarçını da ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Sıra kuru malzemeleri eklemeye geldi. Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kaseye eliyoruz. Kek yaparken elenmiş un kullanmanız her zaman daha iyi sonuç verecektir.
  4. Kuru karışımı azar azar sıvı karışıma ekleyerek koyu bir boza kıvamı oluşturuyoruz. Yani klasik kek hamurundan daha koyu bir kıvam elde etmeliyiz.
  5. Kırılmış ceviz parçalarını da ekleyerek karıştırıyoruz. İster kek kalıbına isterseniz yuvarlak borcama bu keki yapabilirsiniz.
  6. Yağlanmış kabımıza hamuru döküp 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  7. Ballı sonbahar keki tarifi hazırlarken , pişirme işleminde kürdan kontrolü yapmayı ihmal etmeyin.
  8. Her kekte olduğu gibi ilk önce yapmamız gereken şey yumurta ve şekeri iyice beyazlayana dek şeker eriyene dek çırpmaktır. Yumuşatılmış margarin ya da tere yağı ekliyoruz.
  9. Tereyağ kullanırsanız daha hoş bir kokusu olacaktır kekinizin. Güzelce çırpma işlemine devam ediyoruz ortalama 2-3 dakika çırpmak yeterli olacaktır. Bu aşamada sütü ilave edip yine çırpıyoruz. İyice karışan kek zencefil, bal ve tarçını da ilave edip karıştırıyoruz.
  10. Sıra kuru malzemeleri eklemeye geldi. Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kaseye eliyoruz. Kek yaparken elenmiş un kullanmanız her zaman daha iyi sonuç verecektir.
  11. Kuru karışımı azar azar sıvı karışıma ekleyerek koyu bir boza kıvamı oluşturuyoruz. Yani klasik kek hamurundan daha koyu bir kıvam elde etmeliyiz.
  12. Kırılmış ceviz parçalarını da ekleyerek karıştırıyoruz. İster kek kalıbına isterseniz yuvarlak borcama bu keki yapabilirsiniz.
  13. Yağlanmış kabımıza hamuru döküp 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  14. Ballı sonbahar keki tarifi hazırlarken , pişirme işleminde kürdan kontrolü yapmayı ihmal etmeyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."