Masterchef Sabahları İyi Bir Başlangıç için: Peynirli Ay Çöreği Tarifi Tarifi

Masterchef Sabahları İyi Bir Başlangıç için: Peynirli Ay Çöreği Tarifi Tarifi
Masterchef Sabahları İyi Bir Başlangıç için: Peynirli Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş margarinYarım su bardağı yoğurt2 yumurta1 kabartma tozu1.5 çay bardağı ayçiçek yağı2 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)Tuz ve çörek otu4 tane haşlanmış patates100 gr köy peyniri1 tane maydanozYeşil soğan 4 yaprakYarım su bardağı eritilmiş margarinYarım su bardağı yoğurt2 yumurta1 kabartma tozu1.5 çay bardağı ayçiçek yağı2 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)Tuz ve çörek otu4 tane haşlanmış patates100 gr köy peyniri1 tane maydanozYeşil soğan 4 yaprak
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir kaba margarini, sıvı yağı, tuzu, yoğurdu, yumurta ve kabartma tozunu koyuyor ve iyice bir çırpıyoruz.
  2. Unu da elekten geçiriyoruz ve karışımın içine ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamuru 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Patatesi köy peynirini maydanoz ve yeşil soğanı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Hamurdan parçalar koparıyoruz ve açıyoruz büyüklüğü size kalmış.
  5. Hamurun içine 2 tatlı kaşığı iç malzeme konulur ve hamur rulo şeklinde sarılır. Ay şeklini verebilmek için hamurumuzun iki ucunu da içe doğru kıvırıyoruz.
  6. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu dökülür ve tepsiye dizilir.
  7. 180'C ısıtılmış fırında pişirilir.
  8. Peynirli ay çöreği tarifi hazır olmaya yaklaştı. Piştikten sonra servise hazır sıcak sıcak.
  9. Bir kaba margarini, sıvı yağı, tuzu, yoğurdu, yumurta ve kabartma tozunu koyuyor ve iyice bir çırpıyoruz.
  10. Unu da elekten geçiriyoruz ve karışımın içine ekleyip yoğuruyoruz.
  11. Hamuru 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Patatesi köy peynirini maydanoz ve yeşil soğanı bir kapta karıştırıyoruz.
  12. Hamurdan parçalar koparıyoruz ve açıyoruz büyüklüğü size kalmış.
  13. Hamurun içine 2 tatlı kaşığı iç malzeme konulur ve hamur rulo şeklinde sarılır. Ay şeklini verebilmek için hamurumuzun iki ucunu da içe doğru kıvırıyoruz.
  14. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu dökülür ve tepsiye dizilir.
  15. 180'C ısıtılmış fırında pişirilir.
  16. Peynirli ay çöreği tarifi hazır olmaya yaklaştı. Piştikten sonra servise hazır sıcak sıcak.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."