Masterchef Pirinçli & Mantarlı Tavuk Köftesi Tarifi

Masterchef Pirinçli & Mantarlı Tavuk Köftesi Tarifi
Masterchef Pirinçli & Mantarlı Tavuk Köftesi

Malzemeler

  • 1,8 - 2 kg tavuk1 adet yumurta4 dilim beyaz tost ekmeği1 adet iri diş sarımsak3-4 dal dereotuTuz ve karabiber (zevke göre)1 iri soğan200 g kültür mantarı150 gr pişmiş pirinçTuz ve karabiber (zevke göre)1,8 - 2 kg tavuk1 adet yumurta4 dilim beyaz tost ekmeği1 adet iri diş sarımsak3-4 dal dereotuTuz ve karabiber (zevke göre)1 iri soğan200 g kültür mantarı150 gr pişmiş pirinçTuz ve karabiber (zevke göre)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Soğanı küçük küçük, mantarı ise kat kat doğrayın.
  2. Tavada orta ısıda ocakta 2 çorba kaşığı bitkisel yağı kızdırın. Soğanı karıştıra karıştıra 4 dakika pişirin. Mantarları ekleyin, karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Pirinci, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  4. Tavuğun etini kemikten ayırın, blenderden geçirin, yumurta, sebze, sarımsak ve ufalanmış ekmek ekleyin, karıştırın.
  5. Tuz, biber ekin. Blender yoksa eti et makinesinden geçirin, sonra sütte ıslatılmış ekmek ve diğer malzemelerle karıştırın. (Hazır tavuk kıyması varsa, ondan da kullanabilirsiniz).
  6. Kıymadan alıp elinizin içinde yassı şekil verin, ortasına iç koyup kenarlarını bükün. Köfteleri peksimete batırın.
  7. Tavayı orta ısıda ocağın üstüne koyun, 3 - 4 çorba kaşığı bitkisel yağı kızdırın, köfteleri içine dizip her iki yüzünü yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
  8. Bir yüzünü çevirdikten sonra tavanın kapağını kapatıp öyle pişirin.
  9. Soğanı küçük küçük, mantarı ise kat kat doğrayın.
  10. Tavada orta ısıda ocakta 2 çorba kaşığı bitkisel yağı kızdırın. Soğanı karıştıra karıştıra 4 dakika pişirin. Mantarları ekleyin, karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  11. Pirinci, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  12. Tavuğun etini kemikten ayırın, blenderden geçirin, yumurta, sebze, sarımsak ve ufalanmış ekmek ekleyin, karıştırın.
  13. Tuz, biber ekin. Blender yoksa eti et makinesinden geçirin, sonra sütte ıslatılmış ekmek ve diğer malzemelerle karıştırın. (Hazır tavuk kıyması varsa, ondan da kullanabilirsiniz).
  14. Kıymadan alıp elinizin içinde yassı şekil verin, ortasına iç koyup kenarlarını bükün. Köfteleri peksimete batırın.
  15. Tavayı orta ısıda ocağın üstüne koyun, 3 - 4 çorba kaşığı bitkisel yağı kızdırın, köfteleri içine dizip her iki yüzünü yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
  16. Bir yüzünü çevirdikten sonra tavanın kapağını kapatıp öyle pişirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."