Masterchef Pazı Çorbası Tarifi

Masterchef Pazı Çorbası Tarifi
Masterchef Pazı Çorbası

Malzemeler

  • 8-9 adet pazı yaprağı3 yemek kaşığı arpa şehriye3 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 tane yumurta2-3 diş sarımsak2 Yemek kaşığı un2 çay kaşığı tuz8-9 adet pazı yaprağı3 yemek kaşığı arpa şehriye3 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 tane yumurta2-3 diş sarımsak2 Yemek kaşığı un2 çay kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Pazı yapraklarını yıkayın ve saplarından ayırın. Boydan uzun olacak şekilde bölün ve ince bir şekilde doğrayın.
  2. Tencereye su koyup kaynatın ve kaynamaya başlayınca şehriyeleri ilave edin.
  3. Geniş bir kap içerisinde belirtmiş olduğumuz miktarlarda yoğurt, yumurta ve unu tamamen karıştırın. Kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ilave ederek seyreltin.
  4. Sarımsakları, kaynamakta olan arpa şehriyeye (tencereye) ilave edin.
  5. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya, sürekli karıştırarak ve azar azar ilave edin. Koyu bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Çorba koyulaştıktan sonra, doğradığınız pazı yapraklarını ilave edin ve 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  7. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, tereyağını eritip içine kırmızı toz biberi ilave ederek sosunu hazırlayın.
  8. Hazırladığınız bu sosu dilerseniz kaselerdeki çorbaların üzerine koyabilirsiniz. Tabii ki tereyağı ile hazırlanan sostan anlayacağınız üzere diyet yapıyorsanız bu aşamayı atlatmanız gerekmektedir.
  9. Pazı yapraklarını yıkayın ve saplarından ayırın. Boydan uzun olacak şekilde bölün ve ince bir şekilde doğrayın.
  10. Tencereye su koyup kaynatın ve kaynamaya başlayınca şehriyeleri ilave edin.
  11. Geniş bir kap içerisinde belirtmiş olduğumuz miktarlarda yoğurt, yumurta ve unu tamamen karıştırın. Kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ilave ederek seyreltin.
  12. Sarımsakları, kaynamakta olan arpa şehriyeye (tencereye) ilave edin.
  13. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya, sürekli karıştırarak ve azar azar ilave edin. Koyu bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
  14. Çorba koyulaştıktan sonra, doğradığınız pazı yapraklarını ilave edin ve 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  15. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, tereyağını eritip içine kırmızı toz biberi ilave ederek sosunu hazırlayın.
  16. Hazırladığınız bu sosu dilerseniz kaselerdeki çorbaların üzerine koyabilirsiniz. Tabii ki tereyağı ile hazırlanan sostan anlayacağınız üzere diyet yapıyorsanız bu aşamayı atlatmanız gerekmektedir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."