Masterchef Patatesli Yahni Tarifi

Masterchef Patatesli Yahni Tarifi
Masterchef Patatesli Yahni

Malzemeler

  • 4 adet patates1 adet havuç250 gram dana kuşbaşı eti1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tane karabiber1-2 dal taze kekik1 adet soğan2 adet domates1 su bardağı su4 adet patates1 adet havuç250 gram dana kuşbaşı eti1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tane karabiber1-2 dal taze kekik1 adet soğan2 adet domates1 su bardağı su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle soğanların tamamını küp şeklinde doğramaya başlayın.
  2. Geniş bir tava içerisinde bol miktar tereyağını erittikten sonra, küp olarak kestiğimiz soğanları atarak kavurmaya başlayın.
  3. Kavrulan soğanlar pembe renk çaldığında hazır bulunan etleri tava içerisine boşaltın ve piştiğinden emin olana kadar bekleyin.
  4. Etler piştikten sonra salçaları ekleyin ve 4-5 dakika boyunca kavurmayı sürdürün. Bu aşamada sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin.
  5. Kesmiş olduğunuz etlerin boyutlarını hatırlıyorsunuzdur. Patates ile havuçları da aynı etlerin boyutunda kesin ve tencerenize boşaltın.
  6. Diğer baharatların eklemesini yaptıktan sonra 1 bardak sıcak suyu dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  7. Patateslerin piştiğinden emin olduğunuzda altını kapatarak servis edebilirsiniz.
  8. Öncelikle soğanların tamamını küp şeklinde doğramaya başlayın.
  9. Geniş bir tava içerisinde bol miktar tereyağını erittikten sonra, küp olarak kestiğimiz soğanları atarak kavurmaya başlayın.
  10. Kavrulan soğanlar pembe renk çaldığında hazır bulunan etleri tava içerisine boşaltın ve piştiğinden emin olana kadar bekleyin.
  11. Etler piştikten sonra salçaları ekleyin ve 4-5 dakika boyunca kavurmayı sürdürün. Bu aşamada sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin.
  12. Kesmiş olduğunuz etlerin boyutlarını hatırlıyorsunuzdur. Patates ile havuçları da aynı etlerin boyutunda kesin ve tencerenize boşaltın.
  13. Diğer baharatların eklemesini yaptıktan sonra 1 bardak sıcak suyu dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  14. Patateslerin piştiğinden emin olduğunuzda altını kapatarak servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."