Masterchef Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Masterchef Patatesli Çıtır Börek Tarifi
Masterchef Patatesli Çıtır Börek

Malzemeler

  • 4 tane yufka1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un1 tane soğan4 tane patates2 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı pul biber/karabiberTuz1 tane yumurta4 tane yufka1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un1 tane soğan4 tane patates2 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı pul biber/karabiberTuz1 tane yumurta
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patatesleri bir güzel haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın.
  2. Soğanları küçük küpler halinde kesin ve ocağa aldığınız bir tavaya biraz sıvıyağ koyarak kavurun.
  3. Soğanlar kavrulunca patatesler, naneyi, tuzu ve pul biberi de ekleyip kavurun.
  4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra harcı soğuması için bırakın.
  5. Bir kaba sıvıyağ, sirke, un ve tuzu koyup, boza kıvamına gelene kadar çırpın.
  6. Artık harcı yufkayla buluşturma kısmına geliyoruz.
  7. Bir yufkayı serin ve sostan 4 yemek kaşığı dökerek fırçayla yayın. İkinci yufkayı da bu yufkanın üstüne serin ve aynı şekilde sosu bu yufkanın da üzerine dökün.
  8. Daha sonra bu yufkadan 12 dilim çıkacak şekilde (pizza dilimi) kesin.
  9. Üçgenin kalın tarafına harçtan koyun ve sarın.
  10. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece de böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.
  11. Pişince afiyetle yenebilmesi için servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık efendim.
  12. Patatesleri bir güzel haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın.
  13. Soğanları küçük küpler halinde kesin ve ocağa aldığınız bir tavaya biraz sıvıyağ koyarak kavurun.
  14. Soğanlar kavrulunca patatesler, naneyi, tuzu ve pul biberi de ekleyip kavurun.
  15. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra harcı soğuması için bırakın.
  16. Bir kaba sıvıyağ, sirke, un ve tuzu koyup, boza kıvamına gelene kadar çırpın.
  17. Artık harcı yufkayla buluşturma kısmına geliyoruz.
  18. Bir yufkayı serin ve sostan 4 yemek kaşığı dökerek fırçayla yayın. İkinci yufkayı da bu yufkanın üstüne serin ve aynı şekilde sosu bu yufkanın da üzerine dökün.
  19. Daha sonra bu yufkadan 12 dilim çıkacak şekilde (pizza dilimi) kesin.
  20. Üçgenin kalın tarafına harçtan koyun ve sarın.
  21. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece de böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.
  22. Pişince afiyetle yenebilmesi için servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık efendim.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."