Masterchef Özel Günlerinizde Piyasaya Çıkmalı: Tepside Bükme Poğaça Tarifi Tarifi

Masterchef Özel Günlerinizde Piyasaya Çıkmalı: Tepside Bükme Poğaça Tarifi Tarifi
Masterchef Özel Günlerinizde Piyasaya Çıkmalı: Tepside Bükme Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya1 çay bardağı sıvı yağ1 bardak ılık sütAlabildiği kadar unHaşhaşYağ1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya1 çay bardağı sıvı yağ1 bardak ılık sütAlabildiği kadar unHaşhaşYağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ ve ılık sütü bir karıştırma kabının içerisine koyun.
  2. Malzemeleri birbirine iyice karıştırın.
  3. Ardından unu yavaş yavaş ilave edip, orta sertlikte bir hamur kıvamı elde edin.
  4. Hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine nemli bir temiz bez örtün ve oda sıcaklığında yirmi dakika, hamurun mayalanmasını bekleyin.
  5. Belirtilen sürenin sonunda, mayalanmış olan hamuru bir kere daha yoğurarak havasının inmesini sağlayın.
  6. Hazır olan hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın ve beze olacak şekilde yuvarlayın.
  7. Tezgahın üzerini hafifçe unlayın ve merdane ile her bir bezeyi, çok ince olmamak kaydı ile, tepsinizin büyüklüğünde açın.
  8. Her bir yufkanın üzerini yağlayıp, haşhaş serpin ve her bir yufkayı üst üste tepsiye dizin.
  9. Sonrasında yufkaları önce sekize, ardından da 16'ya bölün ve her birini bükün.
  10. Fırını 170 dereceye ayarlayıp, ardından da poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin ve yemek tarifleri listenize favori tarifler olarak yazın.
  11. Şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ ve ılık sütü bir karıştırma kabının içerisine koyun.
  12. Malzemeleri birbirine iyice karıştırın.
  13. Ardından unu yavaş yavaş ilave edip, orta sertlikte bir hamur kıvamı elde edin.
  14. Hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine nemli bir temiz bez örtün ve oda sıcaklığında yirmi dakika, hamurun mayalanmasını bekleyin.
  15. Belirtilen sürenin sonunda, mayalanmış olan hamuru bir kere daha yoğurarak havasının inmesini sağlayın.
  16. Hazır olan hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın ve beze olacak şekilde yuvarlayın.
  17. Tezgahın üzerini hafifçe unlayın ve merdane ile her bir bezeyi, çok ince olmamak kaydı ile, tepsinizin büyüklüğünde açın.
  18. Her bir yufkanın üzerini yağlayıp, haşhaş serpin ve her bir yufkayı üst üste tepsiye dizin.
  19. Sonrasında yufkaları önce sekize, ardından da 16'ya bölün ve her birini bükün.
  20. Fırını 170 dereceye ayarlayıp, ardından da poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin ve yemek tarifleri listenize favori tarifler olarak yazın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."