Masterchef Özel Ev Yapımı Haladan: Sebze Soslu Erişte Tarifi Tarifi

Masterchef Özel Ev Yapımı Haladan: Sebze Soslu Erişte Tarifi Tarifi
Masterchef Özel Ev Yapımı Haladan: Sebze Soslu Erişte Tarifi

Malzemeler

  • FesleğenPul biberTuzYarım bardak sıvı yağYarım çorba kaşığı salça1 tane domates1 tane soğanYarım paket erişte4 dilim salamYarım kilo bezelyeFesleğenPul biberTuzYarım bardak sıvı yağYarım çorba kaşığı salça1 tane domates1 tane soğanYarım paket erişte4 dilim salamYarım kilo bezelye
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak bezelyeleri ayıklayın ve sonrasında sıcak suyun içerisinde haşlayın.
  2. Haşlanmış olan bezelyelerin suyunu süzüp, sonrasında da soğuk sudan geçirin ve bir kenarda beklemeye bırakın.
  3. Erişteyi de haşlayın; ancak haşlama suyunun içerisine tuz ve bir kaşık sıvı yağ eklemeyi ihmal etmeyin.
  4. Haşlamış olduğunuz erişteleri sonrasında süzün.
  5. Bir tavanın içerisine yağı alıp, üzerine soğanı da ilave ederek, sararana kadar kavurun.
  6. Küp şeklinde doğramış olduğunuz domatesi ilave edip, üç dakika daha kavurun.
  7. Küçük küçük doğradığınız salamı, pul biber, tuz, suyu süzülmüş bezelye, fesleğen ilavesini yapıp, bir kepçe de bezelyeyi haşlamış olduğunuz sudan ekleyin.
  8. Beş dakika boyunca, malzemelerin birlikte kaynamasını sağlayın.
  9. Hazırlamış olduğunuz karışımı ocaktan alın ve önceden haşlayıp suyunu süzmüş olduğunuz eriştenin üzerine dökün.
  10. Sonrasında da sıcak olarak servis edin.
  11. İlk olarak bezelyeleri ayıklayın ve sonrasında sıcak suyun içerisinde haşlayın.
  12. Haşlanmış olan bezelyelerin suyunu süzüp, sonrasında da soğuk sudan geçirin ve bir kenarda beklemeye bırakın.
  13. Erişteyi de haşlayın; ancak haşlama suyunun içerisine tuz ve bir kaşık sıvı yağ eklemeyi ihmal etmeyin.
  14. Haşlamış olduğunuz erişteleri sonrasında süzün.
  15. Bir tavanın içerisine yağı alıp, üzerine soğanı da ilave ederek, sararana kadar kavurun.
  16. Küp şeklinde doğramış olduğunuz domatesi ilave edip, üç dakika daha kavurun.
  17. Küçük küçük doğradığınız salamı, pul biber, tuz, suyu süzülmüş bezelye, fesleğen ilavesini yapıp, bir kepçe de bezelyeyi haşlamış olduğunuz sudan ekleyin.
  18. Beş dakika boyunca, malzemelerin birlikte kaynamasını sağlayın.
  19. Hazırlamış olduğunuz karışımı ocaktan alın ve önceden haşlayıp suyunu süzmüş olduğunuz eriştenin üzerine dökün.
  20. Sonrasında da sıcak olarak servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."