Masterchef Osmanlı’dan Günümüze En Güzel Haliyle: Orman Kebabı Tarifi Tarifi

Masterchef Osmanlı’dan Günümüze En Güzel Haliyle: Orman Kebabı Tarifi Tarifi
Masterchef Osmanlı’dan Günümüze En Güzel Haliyle: Orman Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 1 Kilo Kuşbaşı Doğranmış Et2 Yemek Kaşığı Tereyağ1 Tane Patates1 Kaşık Salça3 Tane Havuç4 Tane Yeşil Biber2 Tane Kırmızı Biber2 Tane Soğan3 Tane domates1 Çay bardağı zeytinyağı500gr Bezelye1 Kilo Kuşbaşı Doğranmış Et2 Yemek Kaşığı Tereyağ1 Tane Patates1 Kaşık Salça3 Tane Havuç4 Tane Yeşil Biber2 Tane Kırmızı Biber2 Tane Soğan3 Tane domates1 Çay bardağı zeytinyağı500gr Bezelye
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Malzemelerin hepsini önceden hazırlamanızda ve küp şeklinde doğramanızda fayda vardır. Et piştikten sonra ilerki aşamalarda hızlıca tenceremize ekleyeceğiz.
  2. Tereyağını erittikten sonra iyice kızdırılmış tencereye etlerimizi atıyoruz. Yüksek ateşte hiç durmadan karıştırarak kavuruyoruz. Böylelikle etimizi mühürlemiş olacağız ve suyunun bir kısmını içerisine hapsedeceğiz.
  3. Etler suyunu saldıktan sonra soğanları tencereye ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 4-5 dakika boyunca kısık ateşte kavrulmasını bekliyoruz.
  4. Başta salça olmak üzere, elimizde olan tüm sebzeleri tencereye atıyoruz. Tencereye 1 bardak sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika boyunca kendi suyunda kavrulmasını bekliyoruz.
  5. Süre geçtikten sonra tencerenin kapağını açıyoruz ve yarım litre kaynamış suyu, tuz ile birlikte tencereye döküyoruz. Bu aşamada suyun sıcak olmasına özen gösteriyoruz.
  6. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika boyunca kısık ateşte pişiriyoruz. Etin yumuşak olmasını istiyorsak yarım limon suyunu tencereye dökebiliriz.
  7. Piştiğine emin olduktan sonra tabağa koyarak servis edebilirsiniz. Eğer biraz daha pişirmek istiyorsanız azar azar su eklemeyi ihmal etmeyin.
  8. Malzemelerin hepsini önceden hazırlamanızda ve küp şeklinde doğramanızda fayda vardır. Et piştikten sonra ilerki aşamalarda hızlıca tenceremize ekleyeceğiz.
  9. Tereyağını erittikten sonra iyice kızdırılmış tencereye etlerimizi atıyoruz. Yüksek ateşte hiç durmadan karıştırarak kavuruyoruz. Böylelikle etimizi mühürlemiş olacağız ve suyunun bir kısmını içerisine hapsedeceğiz.
  10. Etler suyunu saldıktan sonra soğanları tencereye ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 4-5 dakika boyunca kısık ateşte kavrulmasını bekliyoruz.
  11. Başta salça olmak üzere, elimizde olan tüm sebzeleri tencereye atıyoruz. Tencereye 1 bardak sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika boyunca kendi suyunda kavrulmasını bekliyoruz.
  12. Süre geçtikten sonra tencerenin kapağını açıyoruz ve yarım litre kaynamış suyu, tuz ile birlikte tencereye döküyoruz. Bu aşamada suyun sıcak olmasına özen gösteriyoruz.
  13. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika boyunca kısık ateşte pişiriyoruz. Etin yumuşak olmasını istiyorsak yarım limon suyunu tencereye dökebiliriz.
  14. Piştiğine emin olduktan sonra tabağa koyarak servis edebilirsiniz. Eğer biraz daha pişirmek istiyorsanız azar azar su eklemeyi ihmal etmeyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."