Masterchef Osmanlı’dan Çıkma: Saray Muhallebisi Tarifi Tarifi

Masterchef Osmanlı’dan Çıkma: Saray Muhallebisi Tarifi Tarifi
Masterchef Osmanlı’dan Çıkma: Saray Muhallebisi Tarifi

Malzemeler

  • 1 tane yumurtanın sarısı1 büyük su bardağı ince dövülmüş ceviz1 poşet kadar vanilya100 gram kadar tereyağı1 litre kadar süt4 çorba kaşığı kadar un1 büyük su bardağı toz şeker1 tane yumurtanın sarısı1 büyük su bardağı ince dövülmüş ceviz1 poşet kadar vanilya100 gram kadar tereyağı1 litre kadar süt4 çorba kaşığı kadar un1 büyük su bardağı toz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Saray muhallebisi yapmak amacıyla ilk olarak bir tencere alıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz. Tencereyi ocağın üstüne alıyoruz ve kısık ateşi ayarlıyoruz. Yumurtanın sarısı ve toz şekeri bir kaba alıyoruz.
  2. İyice çırpıyoruz. Ardından tenceredeki süte ekliyoruz ve karışımın erimesi amacıyla bekliyoruz. Tenceredeki şekerin erimesini bekledikten sonra ateşi kapatalım. Başka bir tencere alalım.
  3. Buna 100 gram tereyağını dökelim. Eritelim ve üzerine unumuzu yavaş yavaş dökelim. İyice kavuralım. Kavrulan una sütü dökelim ve bu ikili muhallebiye dönüşene kadar ocağın üzerinde karıştırmaya devam edelim. Ardında ateşi kapatalım.
  4. Tencerenin altını kapatınca vanilyayı dökelim. Bu esnada 10 dakika kadar muhallebiyi sürekli çırpalım. Bu hem vanilyanın karışmasını hem de muhallebinin soğumasını sağlayacaktır.
  5. Ardından bir borcamı hafif ıslatıyoruz ve muhallebimizi üzerine döküyoruz. Muhallebinin üstüne de öncesinden dövülen cevizleri serpiyoruz. Saray muhallebimizi dinlenmesi ve şekil alması amacıyla buzdolabımıza yerleştiriyoruz. 2 saat kalması yeterlidir.
  6. Soğuyunca hemen servis edebiliriz, şimdiden afiyet olsun. Süzleme amacıyla ceviz yerine başka süsleyiciler de kullanabiliriz. Çilek de bu tatlıda hoş bir görüntü oluşturacaktır.
  7. Saray muhallebisi yapmak amacıyla ilk olarak bir tencere alıyoruz. Tencereye sütü döküyoruz. Tencereyi ocağın üstüne alıyoruz ve kısık ateşi ayarlıyoruz. Yumurtanın sarısı ve toz şekeri bir kaba alıyoruz.
  8. İyice çırpıyoruz. Ardından tenceredeki süte ekliyoruz ve karışımın erimesi amacıyla bekliyoruz. Tenceredeki şekerin erimesini bekledikten sonra ateşi kapatalım. Başka bir tencere alalım.
  9. Buna 100 gram tereyağını dökelim. Eritelim ve üzerine unumuzu yavaş yavaş dökelim. İyice kavuralım. Kavrulan una sütü dökelim ve bu ikili muhallebiye dönüşene kadar ocağın üzerinde karıştırmaya devam edelim. Ardında ateşi kapatalım.
  10. Tencerenin altını kapatınca vanilyayı dökelim. Bu esnada 10 dakika kadar muhallebiyi sürekli çırpalım. Bu hem vanilyanın karışmasını hem de muhallebinin soğumasını sağlayacaktır.
  11. Ardından bir borcamı hafif ıslatıyoruz ve muhallebimizi üzerine döküyoruz. Muhallebinin üstüne de öncesinden dövülen cevizleri serpiyoruz. Saray muhallebimizi dinlenmesi ve şekil alması amacıyla buzdolabımıza yerleştiriyoruz. 2 saat kalması yeterlidir.
  12. Soğuyunca hemen servis edebiliriz, şimdiden afiyet olsun. Süzleme amacıyla ceviz yerine başka süsleyiciler de kullanabiliriz. Çilek de bu tatlıda hoş bir görüntü oluşturacaktır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."