Masterchef Nezaket Kebabı Tarifi

Masterchef Nezaket Kebabı Tarifi
Masterchef Nezaket Kebabı

Malzemeler

  • 1 kg dana-kuzu karışık kıyma1 su bardağı galeta unu2 rendelenmiş soğan3 yumurta1 çay kasığı kimyon3 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı karabiberTuz4 yufka1 kase dolusu sıvı yağ3 yeşilbiber2 diş rendelenmiş sarımsak1 su bardağı domates rendesi5 su bardağı suTuz1 kg dana-kuzu karışık kıyma1 su bardağı galeta unu2 rendelenmiş soğan3 yumurta1 çay kasığı kimyon3 diş rendelenmiş sarımsak1 çay kaşığı karabiberTuz4 yufka1 kase dolusu sıvı yağ3 yeşilbiber2 diş rendelenmiş sarımsak1 su bardağı domates rendesi5 su bardağı suTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Köftelik malzemeler bir kaba alarak yoğrulur ve 4 eşit parçaya taksim edilir. Karışık kıyma veya direk döş etinden kıyma yaptırılması köfteleriniz güzel olması için bizden sizlere ufak bir ipucudur. Aklınızda bulunsun.
  2. Yufka başına 250 gram köfte düşer. Yufkanın yarısı yağlanır ve kalan kısmı onun üzerine örtülür.
  3. Rulo yapılan köfteler yufkanın uzun kenarına koyulur ve kenarı kıvrılır. 2-3 er cm kesilerek bor cam içerisine alınır.
  4. Üzerini fırça kullanarak iyice yağlayın. 200 derecelik ısıda 35 dakika pişirin.
  5. Sos olarak, bir tencere içerisine alacağımız biberleri sıvı yağ içerisinde sote yapıp sarımsak, domates, tuz, su, baharat eklenir.
  6. Kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kısık ateşte beklenir ve fırından çıkartmış olduğumuz kebabın üzerine dökülür.
  7. Sosu kebabın çekmesi 10 dakika kadar zaman alacaktır. Bu süre dolduktan sonra hemen servise hazır hale geldiğinden şüpheniz olmasın.
  8. Köftelik malzemeler bir kaba alarak yoğrulur ve 4 eşit parçaya taksim edilir. Karışık kıyma veya direk döş etinden kıyma yaptırılması köfteleriniz güzel olması için bizden sizlere ufak bir ipucudur. Aklınızda bulunsun.
  9. Yufka başına 250 gram köfte düşer. Yufkanın yarısı yağlanır ve kalan kısmı onun üzerine örtülür.
  10. Rulo yapılan köfteler yufkanın uzun kenarına koyulur ve kenarı kıvrılır. 2-3 er cm kesilerek bor cam içerisine alınır.
  11. Üzerini fırça kullanarak iyice yağlayın. 200 derecelik ısıda 35 dakika pişirin.
  12. Sos olarak, bir tencere içerisine alacağımız biberleri sıvı yağ içerisinde sote yapıp sarımsak, domates, tuz, su, baharat eklenir.
  13. Kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kısık ateşte beklenir ve fırından çıkartmış olduğumuz kebabın üzerine dökülür.
  14. Sosu kebabın çekmesi 10 dakika kadar zaman alacaktır. Bu süre dolduktan sonra hemen servise hazır hale geldiğinden şüpheniz olmasın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."