Masterchef Nefis Kakaolu Islak Kek Tarifi

Masterchef Nefis Kakaolu Islak Kek Tarifi
Masterchef Nefis Kakaolu Islak Kek

Malzemeler

  • 3 tane yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şeker1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 su bardağı sütUn3 tane yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şeker1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 su bardağı sütUn
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabınını içerisine yumurta ile şekeri döktükten sonra mikser yardımıyla iyice çırpın.
  2. Üzerine süt ve sıvıyağı da ekleyip tekrar çırpmayı sürdürün, son olarak kakaoyu da ilave ettikten sonra malzemeden 1 su bardağı ayırın.
  3. Kalan malzemenin üstüne yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Unu da ekleyin ve tekrar karıştırdıktan sonra yağladığınız tepsiye keki dökün. Unu elek yardımıyla kabın içerisine boşaltmakta fayda olduğunu düşünüyorum, daha homojen bir yapıya sahip oluyor.
  5. Önceden ıstımış olduğunuz 170 derecelik fırında 30 dakika boyunca kapağını açmadan pişirin.
  6. Kekiniz piştikten sonra sosa 1 su bardağı sütü ekleyip üzerine gezdirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Kekinizi biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Nefis ıslak kek yapımı işte bu kadar. Afiyet olsun.
  8. Bir karıştırma kabınını içerisine yumurta ile şekeri döktükten sonra mikser yardımıyla iyice çırpın.
  9. Üzerine süt ve sıvıyağı da ekleyip tekrar çırpmayı sürdürün, son olarak kakaoyu da ilave ettikten sonra malzemeden 1 su bardağı ayırın.
  10. Kalan malzemenin üstüne yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  11. Unu da ekleyin ve tekrar karıştırdıktan sonra yağladığınız tepsiye keki dökün. Unu elek yardımıyla kabın içerisine boşaltmakta fayda olduğunu düşünüyorum, daha homojen bir yapıya sahip oluyor.
  12. Önceden ıstımış olduğunuz 170 derecelik fırında 30 dakika boyunca kapağını açmadan pişirin.
  13. Kekiniz piştikten sonra sosa 1 su bardağı sütü ekleyip üzerine gezdirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  14. Kekinizi biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Nefis ıslak kek yapımı işte bu kadar. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."