Masterchef Nam-ı Osmanlı’ya Uzanan Tatlı: Vezir Parmağı Tarifi Tarifi

Masterchef Nam-ı Osmanlı’ya Uzanan Tatlı: Vezir Parmağı Tarifi Tarifi
Masterchef Nam-ı Osmanlı’ya Uzanan Tatlı: Vezir Parmağı Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yumurta1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un1/2 su bardağı sıvı yağ1/2 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 yemek tabağı irmik3 su bardağı kadar su2 su bardağı kadar toz şeker1 adet yumurta1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un1/2 su bardağı sıvı yağ1/2 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 yemek tabağı irmik3 su bardağı kadar su2 su bardağı kadar toz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Vezir parmağı tatlımızı hazırlamak için bir karıştırma kabı alıp, içerisine yumurtamızı kırıyoruz ve sıvı yağımızı ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Ardından içerisine unumuzu ve kabartma tozumuzu alıp, yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz kadar parçalar alıyoruz ve elimiz yardımıyla silindir şekline getiriyoruz.
  4. Şekillendirdiğimiz tatlılarımızı irmiğimize iyice buluyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
  5. Bütün hamurumuzu aynı şekilde şekillendirerek, tepsimize alıyoruz.
  6. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz ve vezir parmağı tatlımızı biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Şerbetimiz için gereken malzemelerimizi bir kabın içerisine alıyoruz ve şekerimiz eriyene kadar karıştırıyoruz. Şerbetimizin pişmemesi gerekiyor.
  8. Tatlılarımız biraz pembeleştiği zaman fırından alıyoruz ve tatlımız sıcakken şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  9. Vezir parmağı tatlımızı şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Soğuyan tatlımızı artık servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
  11. Vezir parmağı tatlımızı hazırlamak için bir karıştırma kabı alıp, içerisine yumurtamızı kırıyoruz ve sıvı yağımızı ekleyip, karıştırıyoruz.
  12. Ardından içerisine unumuzu ve kabartma tozumuzu alıp, yoğurmaya başlıyoruz.
  13. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz kadar parçalar alıyoruz ve elimiz yardımıyla silindir şekline getiriyoruz.
  14. Şekillendirdiğimiz tatlılarımızı irmiğimize iyice buluyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
  15. Bütün hamurumuzu aynı şekilde şekillendirerek, tepsimize alıyoruz.
  16. Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz ve vezir parmağı tatlımızı biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  17. Şerbetimiz için gereken malzemelerimizi bir kabın içerisine alıyoruz ve şekerimiz eriyene kadar karıştırıyoruz. Şerbetimizin pişmemesi gerekiyor.
  18. Tatlılarımız biraz pembeleştiği zaman fırından alıyoruz ve tatlımız sıcakken şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  19. Vezir parmağı tatlımızı şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
  20. Soğuyan tatlımızı artık servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."