Masterchef Mutfağımızın Sevileni: Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Mutfağımızın Sevileni: Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Mutfağımızın Sevileni: Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ2 tane yumurta1 su bardağı kadar yoğurt1 yemek kaşığı kadar sirke1/2 paket kabartma tozuAldığı kadar unÇok az tuzDövülmüş ceviz içi3,5 su bardağı kadar toz şeker3,5 su bardağı kadar su1-2 damla limon suyuToz Antep fıstığıNişasta1 su bardağı kadar sıvı yağ2 tane yumurta1 su bardağı kadar yoğurt1 yemek kaşığı kadar sirke1/2 paket kabartma tozuAldığı kadar unÇok az tuzDövülmüş ceviz içi3,5 su bardağı kadar toz şeker3,5 su bardağı kadar su1-2 damla limon suyuToz Antep fıstığıNişasta
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tatlımızın ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  2. Kaynamak üzereyken limon suyumuzu ekliyoruz ve ocaktan alıp, soğutuyoruz.
  3. Dilber dudağı tatlımızın hamuru için, un hariç tüm malzemelerimizi bir kaba alıp, unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince, 24 tane bezeye ayırıyoruz ve 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  5. Bezelerimizden 12 tanesini nişasta yardımıyla tatlı tabağı kadar açıp, üst üste koyuyoruz.
  6. 12 hamurumuzu birden merdane ile açmaya başlıyoruz ve yarım cm kadar incelikte bir hamur elde ediyoruz.
  7. Açtığımız hamurdan çay bardağımızın ağız kısmı ile yuvarlaklar kesiyoruz ve içlerine cevizimizden koyuyoruz.
  8. Hamurlarımızı yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarına bastırıyoruz.
  9. Diğer 12 hamurumuzu da aynı şekilde açıp, dilber dudaklarımızı hazırlıyoruz.
  10. 3 yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz ve üzerilerine döküyoruz.
  11. 180 derecelik fırınımızda tatlılarımızı pişiriyoruz ve soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  12. Son olarak toz Antep fıstığımız ile süsleyip, soğuyunca servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  13. Tatlımızın ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için şekerimizi ve suyumuzu ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  14. Kaynamak üzereyken limon suyumuzu ekliyoruz ve ocaktan alıp, soğutuyoruz.
  15. Dilber dudağı tatlımızın hamuru için, un hariç tüm malzemelerimizi bir kaba alıp, unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
  16. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince, 24 tane bezeye ayırıyoruz ve 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  17. Bezelerimizden 12 tanesini nişasta yardımıyla tatlı tabağı kadar açıp, üst üste koyuyoruz.
  18. 12 hamurumuzu birden merdane ile açmaya başlıyoruz ve yarım cm kadar incelikte bir hamur elde ediyoruz.
  19. Açtığımız hamurdan çay bardağımızın ağız kısmı ile yuvarlaklar kesiyoruz ve içlerine cevizimizden koyuyoruz.
  20. Hamurlarımızı yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarına bastırıyoruz.
  21. Diğer 12 hamurumuzu da aynı şekilde açıp, dilber dudaklarımızı hazırlıyoruz.
  22. 3 yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz ve üzerilerine döküyoruz.
  23. 180 derecelik fırınımızda tatlılarımızı pişiriyoruz ve soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  24. Son olarak toz Antep fıstığımız ile süsleyip, soğuyunca servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."