Masterchef Mutfağımızın Baş Tatlısı: Ustasından Baklava Tarifi Tarifi

Masterchef Mutfağımızın Baş Tatlısı: Ustasından Baklava Tarifi Tarifi
Masterchef Mutfağımızın Baş Tatlısı: Ustasından Baklava Tarifi

Malzemeler

  • 3 tane yumurta1 su bardağı kadar sıvı yağ1 su bardağı kadar sütYarım çay bardağı kadar sirkeAlabildiği kadar unTuz1 paket nişasta250 gram kadar tereyağıYarım paket margarin400 gram kadar ceviz içi1,5 litre + 1 su bardağı su1,5 kilo toz şeker3 tane yumurta1 su bardağı kadar sıvı yağ1 su bardağı kadar sütYarım çay bardağı kadar sirkeAlabildiği kadar unTuz1 paket nişasta250 gram kadar tereyağıYarım paket margarin400 gram kadar ceviz içi1,5 litre + 1 su bardağı su1,5 kilo toz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Baklavamızın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabımızı alıyoruz.
  2. İçerisine yumurtalarımızı, sıvı yağımızı, sirkemizi, sütümüzü, tuzumuzu ve aldığı kadar unumuzu ekliyoruz.
  3. Baklava hamurumuzu iyice yoğuruyoruz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzu 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Bu sırada ceviz içlerimizi rondomuzdan geçiriyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıyoruz
  7. Ayırdığımız parçalarımızın birini alıp, 15 tane beze hazırlıyoruz.
  8. Hazırladığımız bezelerimizi nişastamız yardımıyla açıyoruz ve üst üste diziyoruz.
  9. 15 bezeyi üst üste koyduktan sonra, merdanemiz yardımıyla tepsimiz boyutunda açıyoruz.
  10. Ceviz içimizi üzerine serpiyoruz ve diğer 3 bezemizi de aynı şekilde açarak, yerleştiriyoruz.
  11. Bütün bezelerimizi tamamlayıp, baklavamızı hazırladıktan sonra, baklavamızı dilediğimiz şekilde kesiyoruz.
  12. Tereyağımızı ve margarinimizi eritip, üzerine gezdiriyoruz.
  13. 175 dereceye ayarladığımız fırınımızda baklavamızı pişiriyoruz.
  14. Ardından şerbetimiz için suyumuzu ve şekerimizi kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
  15. Baklavamız pişip soğuyunca, soğuk tatlımızın üzerine sıcak şerbetimizi gezdiriyoruz.
  16. Tatlımız şerbetini iyice çekince, servise sunabiliriz. Afiyet olsun.
  17. Baklavamızın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabımızı alıyoruz.
  18. İçerisine yumurtalarımızı, sıvı yağımızı, sirkemizi, sütümüzü, tuzumuzu ve aldığı kadar unumuzu ekliyoruz.
  19. Baklava hamurumuzu iyice yoğuruyoruz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  20. Hamurumuzu 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  21. Bu sırada ceviz içlerimizi rondomuzdan geçiriyoruz.
  22. Dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıyoruz
  23. Ayırdığımız parçalarımızın birini alıp, 15 tane beze hazırlıyoruz.
  24. Hazırladığımız bezelerimizi nişastamız yardımıyla açıyoruz ve üst üste diziyoruz.
  25. 15 bezeyi üst üste koyduktan sonra, merdanemiz yardımıyla tepsimiz boyutunda açıyoruz.
  26. Ceviz içimizi üzerine serpiyoruz ve diğer 3 bezemizi de aynı şekilde açarak, yerleştiriyoruz.
  27. Bütün bezelerimizi tamamlayıp, baklavamızı hazırladıktan sonra, baklavamızı dilediğimiz şekilde kesiyoruz.
  28. Tereyağımızı ve margarinimizi eritip, üzerine gezdiriyoruz.
  29. 175 dereceye ayarladığımız fırınımızda baklavamızı pişiriyoruz.
  30. Ardından şerbetimiz için suyumuzu ve şekerimizi kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz.
  31. Baklavamız pişip soğuyunca, soğuk tatlımızın üzerine sıcak şerbetimizi gezdiriyoruz.
  32. Tatlımız şerbetini iyice çekince, servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."