Masterchef Muradiye Çorbası Tarifi

Masterchef Muradiye Çorbası Tarifi
Masterchef Muradiye Çorbası

Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü1 adet kabak1 adet havuç2 yemek kaşığı arpa şehriye3 yemek kaşığı sıvı yağ5 su bardağı sıcak suTuzKarabiber1 adet et bulyon1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı unYarım çay bardağı su1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı nane1 parça tavuk göğsü1 adet kabak1 adet havuç2 yemek kaşığı arpa şehriye3 yemek kaşığı sıvı yağ5 su bardağı sıcak suTuzKarabiber1 adet et bulyon1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı unYarım çay bardağı su1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı nane
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tavuğun göğüs etini küp şeklinde doğrayın. Yağlı olan kısımlarını bir kenara ayırın ve çorba içerisine katmayın. Havuç ve kabaklar içinde aynı kesme yöntemini uygulayın.
  2. Çorba yapacağımız tencerenin içerisinde sıvıyağı iyice kızdırın ve tavukları pişirin. Ardından kabak ve havuç eklemesi yaparak 5 dakika daha kavurmayı sürdürün.
  3. Yukarıdaki malzeme listesinde belirtilen miktarda suyunu ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın. Şehriyeyi ekleyip şişene kadar kaynatın.
  4. Bir kap içerisinde yoğurt, un ve suyu karıştırdıktan sonra tencere içerisinde 1 kepçe sıcak suyu içerisine koyun.
  5. Yavaşça yaptığımız karışımı çorbaya ilave etmeye başlayı nve bir yandan karıştırın .
  6. Tuz ve karabiberini (isteğe göre bulyon da koyabilirsiniz) de ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve çorbayı ocaktan alın.
  7. Başka bir tavada tereyağını eritip naneyi yakın. Servis yaparken naneyi çorbanızın üzerine dökün. Çorbanız hazır. Muradınıza erebilirsiniz ???? Afiyet olsun.
  8. Tavuğun göğüs etini küp şeklinde doğrayın. Yağlı olan kısımlarını bir kenara ayırın ve çorba içerisine katmayın. Havuç ve kabaklar içinde aynı kesme yöntemini uygulayın.
  9. Çorba yapacağımız tencerenin içerisinde sıvıyağı iyice kızdırın ve tavukları pişirin. Ardından kabak ve havuç eklemesi yaparak 5 dakika daha kavurmayı sürdürün.
  10. Yukarıdaki malzeme listesinde belirtilen miktarda suyunu ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın. Şehriyeyi ekleyip şişene kadar kaynatın.
  11. Bir kap içerisinde yoğurt, un ve suyu karıştırdıktan sonra tencere içerisinde 1 kepçe sıcak suyu içerisine koyun.
  12. Yavaşça yaptığımız karışımı çorbaya ilave etmeye başlayı nve bir yandan karıştırın .
  13. Tuz ve karabiberini (isteğe göre bulyon da koyabilirsiniz) de ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve çorbayı ocaktan alın.
  14. Başka bir tavada tereyağını eritip naneyi yakın. Servis yaparken naneyi çorbanızın üzerine dökün. Çorbanız hazır. Muradınıza erebilirsiniz ???? Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."