Masterchef Meşhur, Gerçek ve Çıtır: Tulumba Tatlısı Tarifi Tarifi

Masterchef Meşhur, Gerçek ve Çıtır: Tulumba Tatlısı Tarifi Tarifi
Masterchef Meşhur, Gerçek ve Çıtır: Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar su2 su bardağı kadar un1 tatlı kaşığı kadar yumuşamış margarin2 adet limon tuzu3 adet yumurta1 litre sıvı yağ2 su bardağı kadar toz şeker2 su bardağı kadar su1 tatlı kaşığı kadar limon suyu2 su bardağı kadar su2 su bardağı kadar un1 tatlı kaşığı kadar yumuşamış margarin2 adet limon tuzu3 adet yumurta1 litre sıvı yağ2 su bardağı kadar toz şeker2 su bardağı kadar su1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak tatlımızın şerbeti için şekerimizi ve suyumuzu ocakta kaynatıyoruz.
  2. Kaynamasına yakın limon suyumuzu ekleyip, ocaktan alıyoruz ve şerbetimizi soğuması için bırakıyoruz.
  3. Tatlımızı hazırlamak için 2 su bardağı sıcak suyumuzu ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan suyumuza margarinimizi ve limon tuzumuzu ekliyoruz.
  5. Yağımız eridiği zaman içerisine 2 su bardağı unumuzu ilave ediyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  6. Tatlı hamurumuzu sarı bir renk alana kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Tezgaha alıp soğutuyoruz ve yumurtalarımızı içerisine tek tek kırıp, iyice yediriyoruz.
  8. Hazırladığımız hamurumuzu robotumuzun içerisine alıyoruz ve un haline gelene kadar çekiyoruz.
  9. Un haline gelen hamurumuzu elimizi yağlayıp, yoğurmaya başlıyoruz.
  10. Yoğurarak tatlı hamurumuzu ele yapışmayacak bir hale getiriyoruz.
  11. Ocağımıza bir tencere alıp, sıvı yağımızı ekliyoruz ve ocağın altını açmadan, tulumbalarımızı hazırlamaya başlıyoruz.
  12. Tulumba kalıbımız ile tatlımızı şekillendirip, yağımızın içerisine bırakıyoruz.
  13. Ocağımızın altını kısık olacak şekilde açıp, tulumbalarımız yağın üzerine çıkıncaya dek pişiriyoruz.
  14. Bütün tulumbalarımız yağın üzerine çıkınca, ocağın altını biraz daha açıp, tulumbalarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Kızaran tulumbalarımızı soğuyan şerbetimizin içine atıyoruz.
  16. Tatlılarımız şerbeti iyice çekince başka bir kabın içerisine alıyoruz.
  17. Tulumba tatlılarımız soğuduğu zaman servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  18. İlk olarak tatlımızın şerbeti için şekerimizi ve suyumuzu ocakta kaynatıyoruz.
  19. Kaynamasına yakın limon suyumuzu ekleyip, ocaktan alıyoruz ve şerbetimizi soğuması için bırakıyoruz.
  20. Tatlımızı hazırlamak için 2 su bardağı sıcak suyumuzu ocağa alıp, kaynatıyoruz.
  21. Kaynayan suyumuza margarinimizi ve limon tuzumuzu ekliyoruz.
  22. Yağımız eridiği zaman içerisine 2 su bardağı unumuzu ilave ediyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  23. Tatlı hamurumuzu sarı bir renk alana kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.
  24. Tezgaha alıp soğutuyoruz ve yumurtalarımızı içerisine tek tek kırıp, iyice yediriyoruz.
  25. Hazırladığımız hamurumuzu robotumuzun içerisine alıyoruz ve un haline gelene kadar çekiyoruz.
  26. Un haline gelen hamurumuzu elimizi yağlayıp, yoğurmaya başlıyoruz.
  27. Yoğurarak tatlı hamurumuzu ele yapışmayacak bir hale getiriyoruz.
  28. Ocağımıza bir tencere alıp, sıvı yağımızı ekliyoruz ve ocağın altını açmadan, tulumbalarımızı hazırlamaya başlıyoruz.
  29. Tulumba kalıbımız ile tatlımızı şekillendirip, yağımızın içerisine bırakıyoruz.
  30. Ocağımızın altını kısık olacak şekilde açıp, tulumbalarımız yağın üzerine çıkıncaya dek pişiriyoruz.
  31. Bütün tulumbalarımız yağın üzerine çıkınca, ocağın altını biraz daha açıp, tulumbalarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
  32. Kızaran tulumbalarımızı soğuyan şerbetimizin içine atıyoruz.
  33. Tatlılarımız şerbeti iyice çekince başka bir kabın içerisine alıyoruz.
  34. Tulumba tatlılarımız soğuduğu zaman servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."