Masterchef Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Tarifi

Masterchef Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Tarifi
Masterchef Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler

  • 250gr Kültür Mantarı0,5 Kg.Kuşbaşı Tavuk Göğsü3 Adet Domates2 Küçük Boy Soğan1 Adet Sarımsak4-5 Tane Yeşil Sivri BiberSıvıyağ1 Yemek Kaşığı SalçaKırmızı Pulbiber, Karabiber, Tuz250gr Kültür Mantarı0,5 Kg.Kuşbaşı Tavuk Göğsü3 Adet Domates2 Küçük Boy Soğan1 Adet Sarımsak4-5 Tane Yeşil Sivri BiberSıvıyağ1 Yemek Kaşığı SalçaKırmızı Pulbiber, Karabiber, Tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mantarlı tavuk sote yapımında, büyükçe bir tava yada kavurma işlemi için eğer elinizde varsa sac da kullanabilirsiniz.
  2. İlk olarak kavurma sacının içerisine sıvıyağı döküp kuşbaşı doğranmış tavukları da içerisine atarak bir süre kavuralım.
  3. Hafif pembelik kazanınca yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kaşıkla şöyle bir çevirelim.
  4. Mantarlar küçükse ikiye bölelim, eğer büyükse uzunlamasına 4-5 dilime ayırabilirsiniz.
  5. Mantarları da sacın içerisine aldıktan sonra birkaç dakika kadar kavuralım.
  6. Diğer tarafta sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, domatesleri küp küp doğrayıp sac'ın içerisine alalım.
  7. Salçasını da ilave edelim.
  8. Tuz, karabiber, kırmızı pul biberle tatlandırıp kavurmaya devam edelim.
  9. Sivri biberler ve domateslerin piştiğine kanaat getirdikten sonra sac'ı ateşten alabilirsiniz.
  10. Servis tabağında yanında şehriyeli pilav iyi gidecektir.
  11. Mantarlı tavuk sote yapımında, büyükçe bir tava yada kavurma işlemi için eğer elinizde varsa sac da kullanabilirsiniz.
  12. İlk olarak kavurma sacının içerisine sıvıyağı döküp kuşbaşı doğranmış tavukları da içerisine atarak bir süre kavuralım.
  13. Hafif pembelik kazanınca yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kaşıkla şöyle bir çevirelim.
  14. Mantarlar küçükse ikiye bölelim, eğer büyükse uzunlamasına 4-5 dilime ayırabilirsiniz.
  15. Mantarları da sacın içerisine aldıktan sonra birkaç dakika kadar kavuralım.
  16. Diğer tarafta sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, domatesleri küp küp doğrayıp sac'ın içerisine alalım.
  17. Salçasını da ilave edelim.
  18. Tuz, karabiber, kırmızı pul biberle tatlandırıp kavurmaya devam edelim.
  19. Sivri biberler ve domateslerin piştiğine kanaat getirdikten sonra sac'ı ateşten alabilirsiniz.
  20. Servis tabağında yanında şehriyeli pilav iyi gidecektir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."