Masterchef Maçlarda Satılan Köfte Gibi: Tükürük Köftesi Tarifi Tarifi

Masterchef Maçlarda Satılan Köfte Gibi: Tükürük Köftesi Tarifi Tarifi
Masterchef Maçlarda Satılan Köfte Gibi: Tükürük Köftesi Tarifi

Malzemeler

  • 600 gram dana ve kuzu etinden kıyma6 dilim kadar bayat ekmek1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ6 dilim bayat ekmek1 tane orta boy kuru soğanTuzKimyonKarabiber600 gram dana ve kuzu etinden kıyma6 dilim kadar bayat ekmek1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ6 dilim bayat ekmek1 tane orta boy kuru soğanTuzKimyonKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tükürük köftemizin harcını hazırlamak için, bayat ekmeklerimizin kabuk kısımlarını alıyoruz ve iç kısmını suda ıslıyoruz.
  2. Ekmek içlerimiz su içerisinde yumuşayınca suyunu sıkıyoruz ve parçalara ayırıyoruz.
  3. Kıymamızı bir kaba alıp, üzerine ufaladığımız ekmeklerimizi ekliyoruz.
  4. Kuru soğanımızı alıp, ince ince olacak şekilde kıyıyoruz.
  5. Ocağımıza bir tava alıp, soğanımızı az yağda hafif kavuruyoruz.
  6. Ardından kavurduğumuz kıymamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da kabımıza alıyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz.
  7. Hazırladığımız harcımızı buzdolabına alıp, 45 dakika kadar bekletiyoruz.
  8. Ellerimizi ıslatıyoruz ve tükürük köftemizi önce yuvarlayıp, sonra yassılaştırarak şekillendiriyoruz.
  9. Ocağımıza bir tava alıp, yağ ekliyoruz ve ısınmasını bekliyoruz.
  10. Köftelerimizi yağımızda önlü arkalı güzelce pişiriyoruz.
  11. Pişen köftelerimizin fazla yağını kağıt havlu ile alıp, servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  12. Tükürük köftemizin harcını hazırlamak için, bayat ekmeklerimizin kabuk kısımlarını alıyoruz ve iç kısmını suda ıslıyoruz.
  13. Ekmek içlerimiz su içerisinde yumuşayınca suyunu sıkıyoruz ve parçalara ayırıyoruz.
  14. Kıymamızı bir kaba alıp, üzerine ufaladığımız ekmeklerimizi ekliyoruz.
  15. Kuru soğanımızı alıp, ince ince olacak şekilde kıyıyoruz.
  16. Ocağımıza bir tava alıp, soğanımızı az yağda hafif kavuruyoruz.
  17. Ardından kavurduğumuz kıymamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı da kabımıza alıyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz.
  18. Hazırladığımız harcımızı buzdolabına alıp, 45 dakika kadar bekletiyoruz.
  19. Ellerimizi ıslatıyoruz ve tükürük köftemizi önce yuvarlayıp, sonra yassılaştırarak şekillendiriyoruz.
  20. Ocağımıza bir tava alıp, yağ ekliyoruz ve ısınmasını bekliyoruz.
  21. Köftelerimizi yağımızda önlü arkalı güzelce pişiriyoruz.
  22. Pişen köftelerimizin fazla yağını kağıt havlu ile alıp, servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."