Masterchef Liderliğe Aday: Acı Tatlı Niko Mezesi Nasıl Yapılır? Tarifi

Masterchef Liderliğe Aday: Acı Tatlı Niko Mezesi Nasıl Yapılır? Tarifi
Masterchef Liderliğe Aday: Acı Tatlı Niko Mezesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 20 gram kadar hardal otu20 gram kadar turp otu20 gram kadar cibez otu20 gram kadar radika20 gram kadar zahur otu20 gram kadar brokoli yaprağı1-2 diş sarımsak2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı1/4 tane orta boy kuru soğanYarım yemek kaşığı kavrulmuş file badem25 gram rendelenmiş ezine peyniriYarım yemek kaşığı kavrulmuş file fındık1 tatlı kaşığı kadar Bergama kekiği2 tane yeşil Meksika biberi1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi20 gram kadar hardal otu20 gram kadar turp otu20 gram kadar cibez otu20 gram kadar radika20 gram kadar zahur otu20 gram kadar brokoli yaprağı1-2 diş sarımsak2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı1/4 tane orta boy kuru soğanYarım yemek kaşığı kavrulmuş file badem25 gram rendelenmiş ezine peyniriYarım yemek kaşığı kavrulmuş file fındık1 tatlı kaşığı kadar Bergama kekiği2 tane yeşil Meksika biberi1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mezemiz için gereken bütün otlarımızı bir bıçak yardımıyla kıyıyoruz.
  2. Sarımsaklarımızı ve kuru soğanımızı, minik mink olacak şekilde doğruyoruz.
  3. Ocağımıza bir tava alıp, zeytinyağımızı kızdırmaya başlıyoruz.
  4. Doğradığımız sarımsaklarımızı ve soğanımızı alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  5. 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra kıydığımız otlarımızı içerisine ekliyoruz ve 2 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Otlarımız kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
  7. Meksika biberlerimizi ve Bergama kekiğimizi ince ince kıyıyoruz.
  8. Soğuyan kavrulmuş otlarımıza rendelenmiş peynirimizi, bademimizi ve fındıklarımızı ekliyoruz.
  9. Kekiğimizi ve biberimizi de ekliyoruz ve harmanlıyoruz.
  10. Hazırladığımız mezemizi servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine nar ekşimizi gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
  11. Mezemiz için gereken bütün otlarımızı bir bıçak yardımıyla kıyıyoruz.
  12. Sarımsaklarımızı ve kuru soğanımızı, minik mink olacak şekilde doğruyoruz.
  13. Ocağımıza bir tava alıp, zeytinyağımızı kızdırmaya başlıyoruz.
  14. Doğradığımız sarımsaklarımızı ve soğanımızı alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  15. 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra kıydığımız otlarımızı içerisine ekliyoruz ve 2 dakika daha kavuruyoruz.
  16. Otlarımız kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.
  17. Meksika biberlerimizi ve Bergama kekiğimizi ince ince kıyıyoruz.
  18. Soğuyan kavrulmuş otlarımıza rendelenmiş peynirimizi, bademimizi ve fındıklarımızı ekliyoruz.
  19. Kekiğimizi ve biberimizi de ekliyoruz ve harmanlıyoruz.
  20. Hazırladığımız mezemizi servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine nar ekşimizi gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."