Masterchef Kuzu Navarin Tarifi

Masterchef Kuzu Navarin Tarifi
Masterchef Kuzu Navarin

Malzemeler

  • 750 gram kuzu eti (yağlı olmasın)8 adet bebek patates8 adet bebek havuç10-15 adet arpacık soğan1/2 su bardağı taze bezelye1 adet büyük boy soğan3 diş sarımsak1 su bardağı doğranmış domates (doğradıktan sonra ezin)1/2 çay bardağı kırmızı şarap2 su bardağı et suyu2 yemek kaşığı un2 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tereyağ750 gram kuzu eti (yağlı olmasın)8 adet bebek patates8 adet bebek havuç10-15 adet arpacık soğan1/2 su bardağı taze bezelye1 adet büyük boy soğan3 diş sarımsak1 su bardağı doğranmış domates (doğradıktan sonra ezin)1/2 çay bardağı kırmızı şarap2 su bardağı et suyu2 yemek kaşığı un2 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş top karabiber2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tereyağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kuşbaşından bir miktar daha büyük olacak şekilde etlerinizi doğrayın.
  2. Yemeklik soğanları ve sarımsakları ezerek devam edin.
  3. Geniş bir kap içerisinde karabiber, tuz ve unu kuzu parçaları ile iyice harmanlayın.
  4. Kızgın yağ üzerinde maksimum 4 dakika etlerinizi mühürleyin. Ve aynı tencere içerisinde soğan sarımsak ikilisini sotelemeye başlayın.
  5. Sotenize tereyağı ekleyerek devam edin. Soğanlar yeteri kadar yumuşayınca sarabı ekleyin ve tencere içine kazınan aromaları kazıyın.
  6. Üzerine ezdiğiniz domatesleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
  7. Et suyunu da dâhil ederek etleri tekrar tencerenizin içine alın.
  8. Defne yapraklarını da katarak tencerenizi kapatın.
  9. 90 dakika boyunca haşlayın ve bir kenarda havuç ile soğanları yemeklik doğrayın. Patateslerinizi de soyarak hazır edin.
  10. Etlerinizi süzerek bir kenara alın ve yemeğin öz suyunu tekrar tencereye boşaltın.
  11. Bezelye dışında kalan tüm sebzeleri tencereye atarak pişirmeye devam edin. Sebzeleriniz pişmesini bitirmeden 15 dakika önce bezelyeleri de atın.
  12. Servise hazırsınız tabaklara sunumu arzunuza göre yapın.
  13. Kuşbaşından bir miktar daha büyük olacak şekilde etlerinizi doğrayın.
  14. Yemeklik soğanları ve sarımsakları ezerek devam edin.
  15. Geniş bir kap içerisinde karabiber, tuz ve unu kuzu parçaları ile iyice harmanlayın.
  16. Kızgın yağ üzerinde maksimum 4 dakika etlerinizi mühürleyin. Ve aynı tencere içerisinde soğan sarımsak ikilisini sotelemeye başlayın.
  17. Sotenize tereyağı ekleyerek devam edin. Soğanlar yeteri kadar yumuşayınca sarabı ekleyin ve tencere içine kazınan aromaları kazıyın.
  18. Üzerine ezdiğiniz domatesleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
  19. Et suyunu da dâhil ederek etleri tekrar tencerenizin içine alın.
  20. Defne yapraklarını da katarak tencerenizi kapatın.
  21. 90 dakika boyunca haşlayın ve bir kenarda havuç ile soğanları yemeklik doğrayın. Patateslerinizi de soyarak hazır edin.
  22. Etlerinizi süzerek bir kenara alın ve yemeğin öz suyunu tekrar tencereye boşaltın.
  23. Bezelye dışında kalan tüm sebzeleri tencereye atarak pişirmeye devam edin. Sebzeleriniz pişmesini bitirmeden 15 dakika önce bezelyeleri de atın.
  24. Servise hazırsınız tabaklara sunumu arzunuza göre yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."