Masterchef Kuruyemiş Tezgahından: Ev Yapımı Cevizli Sucuk Tarifi Tarifi

Masterchef Kuruyemiş Tezgahından: Ev Yapımı Cevizli Sucuk Tarifi Tarifi
Masterchef Kuruyemiş Tezgahından: Ev Yapımı Cevizli Sucuk Tarifi

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı dolusu nişasta4 su bardağı kadar pekmez4 su bardağı su1 kase ceviz içi2 yemek kaşığı kadar toz şeker4 yemek kaşığı dolusu nişasta4 su bardağı kadar pekmez4 su bardağı su1 kase ceviz içi2 yemek kaşığı kadar toz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Ocağımıza bir tencere alıyoruz ve nişastamızı, 3 su bardağı suyumuzu koyuyoruz.
  2. Karıştırarak nişastamızı eritmeye başlıyoruz.
  3. Ardından pekmezimizi tenceremize sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  4. Pekmezimizin ardından toz şekerimizi tenceremize alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Pekmezimiz iyice koyulaştığı zaman, kalan 1 su bardağı suyumuzu azar azar ekliyoruz ve hızlı hareketlerle karıştırıyoruz.
  6. Hazırladığımız pekmezli karışımımızı ocaktan alıp, tezgaha bir tepsi alıyoruz.
  7. Ceviz içlerimizi tepsimizin dibine bolca diziyoruz.
  8. Cevizlerimizi dizdikten sonra, üzerilerine hazırladığımız karışımımızı yavaş yavaş döküyoruz.
  9. Tatlı sucuklarımız soğuyunca buzdolabına alıyoruz ve akşamdan sabaha kadar dinlendiriyoruz.
  10. Ertesi gün dilimliyoruz ve servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  11. Ocağımıza bir tencere alıyoruz ve nişastamızı, 3 su bardağı suyumuzu koyuyoruz.
  12. Karıştırarak nişastamızı eritmeye başlıyoruz.
  13. Ardından pekmezimizi tenceremize sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  14. Pekmezimizin ardından toz şekerimizi tenceremize alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  15. Pekmezimiz iyice koyulaştığı zaman, kalan 1 su bardağı suyumuzu azar azar ekliyoruz ve hızlı hareketlerle karıştırıyoruz.
  16. Hazırladığımız pekmezli karışımımızı ocaktan alıp, tezgaha bir tepsi alıyoruz.
  17. Ceviz içlerimizi tepsimizin dibine bolca diziyoruz.
  18. Cevizlerimizi dizdikten sonra, üzerilerine hazırladığımız karışımımızı yavaş yavaş döküyoruz.
  19. Tatlı sucuklarımız soğuyunca buzdolabına alıyoruz ve akşamdan sabaha kadar dinlendiriyoruz.
  20. Ertesi gün dilimliyoruz ve servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."