Masterchef Kürdan Kebabı Tarifi

Masterchef Kürdan Kebabı Tarifi
Masterchef Kürdan Kebabı

Malzemeler

  • 500 gr kıyma1 tane soğan3 diş sarımsak6 tane patlıcanYarım su bardağı galeta unu1 tane yumurtaYarım demet maydanozTuz/kimyon/kekik/pul biber/karabiber2 tane biber2 tane domates2 su bardağı su1 yemek kaşığı salça500 gr kıyma1 tane soğan3 diş sarımsak6 tane patlıcanYarım su bardağı galeta unu1 tane yumurtaYarım demet maydanozTuz/kimyon/kekik/pul biber/karabiber2 tane biber2 tane domates2 su bardağı su1 yemek kaşığı salça
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir kaba kıymayı, ince doğradığınız soğanlar, galeta ununu, yumurtayı, baharatları, sarımsağı ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Hazırladığınız harcı küçük köfteler haline getirin ve kızartın.
  3. Patlıcanları yarım soyun ve ince uzun dilimleyin. (1 patlıcandan 4 dilim çıkarın) Dilimleri kızartmaya başlayın.
  4. Son adıma doğru geliyoruz, artık yemeğimiz şekillenmeye başlıyor. İki patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun ve ortasına köfteyi yerleştirin.
  5. Daha sonra patlıcanın uçlarını bohça şeklinde ortada birleştirin ve üzerine biber ve domatesi koyup kürdanı batırın. Resimdeki gibi olacaktır.
  6. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye yerleştirin ve başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı suyu karıştırıp yaptığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
  7. 200 derecelik fırına verin ve 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Kürdanı çıkarıp, bıçakla ikiye bölün ve tek seferde hüpletin.
  8. Bir kaba kıymayı, ince doğradığınız soğanlar, galeta ununu, yumurtayı, baharatları, sarımsağı ve tuzu ekleyip yoğurun.
  9. Hazırladığınız harcı küçük köfteler haline getirin ve kızartın.
  10. Patlıcanları yarım soyun ve ince uzun dilimleyin. (1 patlıcandan 4 dilim çıkarın) Dilimleri kızartmaya başlayın.
  11. Son adıma doğru geliyoruz, artık yemeğimiz şekillenmeye başlıyor. İki patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun ve ortasına köfteyi yerleştirin.
  12. Daha sonra patlıcanın uçlarını bohça şeklinde ortada birleştirin ve üzerine biber ve domatesi koyup kürdanı batırın. Resimdeki gibi olacaktır.
  13. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye yerleştirin ve başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı suyu karıştırıp yaptığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
  14. 200 derecelik fırına verin ve 20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Kürdanı çıkarıp, bıçakla ikiye bölün ve tek seferde hüpletin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."