Masterchef Kurban Etinden Sac Kavurma Tarifi

Masterchef Kurban Etinden Sac Kavurma Tarifi
Masterchef Kurban Etinden Sac Kavurma

Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et (Büyükbaşın en yumuşak yeri bonfiledir. Kuzu eti dana etine nazaran daha yumuşak olarak pişmekte olup biraz daha kokulu olacağından rahatsız edebilir. Seçimi size bırakıyor ve kurbanınıza göre seçim yapmanızı öneriyoruz)3 Tane Domates1,5 Kaşık Kuyruk Yağı ve Tereyağı6 Tane Tatlı Sivri Biber2 Çay Kaşığı Kırmızı Pul BiberTuzYarım kilo kuşbaşı et (Büyükbaşın en yumuşak yeri bonfiledir. Kuzu eti dana etine nazaran daha yumuşak olarak pişmekte olup biraz daha kokulu olacağından rahatsız edebilir. Seçimi size bırakıyor ve kurbanınıza göre seçim yapmanızı öneriyoruz)3 Tane Domates1,5 Kaşık Kuyruk Yağı ve Tereyağı6 Tane Tatlı Sivri Biber2 Çay Kaşığı Kırmızı Pul BiberTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Eti kuşbaşı, biberleri ince ve domatesleri küp şeklinde doğrayıp, malzemeleri hazır hale getirin.
  2. Isıtmış olduğunuz sac içerisine yağı ilave ettikten sonra kızmasını bekleyin. Sadece kuyruk yağı kullanabilir veya içerisine tereyağı katarak lezzet seviyesini yükseltebilirsiniz.
  3. Kuyruk yağı eridikten sonra parçalar kaldığını göreceksiniz, bunları sac içerisinden alarak kuşbaşı olarak doğradığınız eti dahil edin.
  4. Etler mühürlenince domatesleri ekleyin ve 4 dakika boyunca kavurarak üzerine pul biber ekleyin.
  5. Son olarak biberleri saca dahil ederek 4 dakika daha pişirin. Etin tadına bakarak tuz ilavesi yapın ve ateşin altını kapatarak muhteşem kurban etinden sac kavurma nasıl yapılır herkes öğrensin diye sofraya götürün.
  6. Şimdi ekmeğe banarak yeme zamanı gelmiştir, afiyet olsun.
  7. Eti kuşbaşı, biberleri ince ve domatesleri küp şeklinde doğrayıp, malzemeleri hazır hale getirin.
  8. Isıtmış olduğunuz sac içerisine yağı ilave ettikten sonra kızmasını bekleyin. Sadece kuyruk yağı kullanabilir veya içerisine tereyağı katarak lezzet seviyesini yükseltebilirsiniz.
  9. Kuyruk yağı eridikten sonra parçalar kaldığını göreceksiniz, bunları sac içerisinden alarak kuşbaşı olarak doğradığınız eti dahil edin.
  10. Etler mühürlenince domatesleri ekleyin ve 4 dakika boyunca kavurarak üzerine pul biber ekleyin.
  11. Son olarak biberleri saca dahil ederek 4 dakika daha pişirin. Etin tadına bakarak tuz ilavesi yapın ve ateşin altını kapatarak muhteşem kurban etinden sac kavurma nasıl yapılır herkes öğrensin diye sofraya götürün.
  12. Şimdi ekmeğe banarak yeme zamanı gelmiştir, afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."