Masterchef Köme Çorbası Tarifi

Masterchef Köme Çorbası Tarifi
Masterchef Köme Çorbası

Malzemeler

  • 4 Kaşık Kadar Yoğurt1 Tane Yumurta2 Kaşık Zeytinyağı ( Yemek Kaşığı )2 Kaşık Un ( Yemek Kaşığı )5 Bardak SuYarım Bardak Haşlanmış NohutYarım Bardak Haşlanmış Yeşil MercimekYarım Bardak Haşlanmış BuğdayYarım Patates1 Tane Yeşil BiberYarım DomatesYarım Patlıcan1 Kaşık Tuz ( Tatlı Kaşığı )1 Kaşık Tereyağı ( Yemek Kaşığı )1 Çay Kaşığı Nane Ya Da Kekik4 Kaşık Kadar Yoğurt1 Tane Yumurta2 Kaşık Zeytinyağı ( Yemek Kaşığı )2 Kaşık Un ( Yemek Kaşığı )5 Bardak SuYarım Bardak Haşlanmış NohutYarım Bardak Haşlanmış Yeşil MercimekYarım Bardak Haşlanmış BuğdayYarım Patates1 Tane Yeşil BiberYarım DomatesYarım Patlıcan1 Kaşık Tuz ( Tatlı Kaşığı )1 Kaşık Tereyağı ( Yemek Kaşığı )1 Çay Kaşığı Nane Ya Da Kekik
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir gece önceden buğday ve nohutu ıslatın. Daha sonra bunları haşlayın.
  2. Yeşil mercimeği de siyah suyundan arındırarak haşlayın.
  3. Bir kapta yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve un karışımını hazırlayın.
  4. Tencereye bu karışımı koyun ve çırpma teliyle karıştırın. Belirtilen miktarda suyu ekleyin ve karıştırın.
  5. Patlıcanları soyup (isteğe göre alacalı olarak) küp doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  6. Biberi, patatesi ve domatesi de küp şeklinde doğrayın.
  7. Çorbanın içine ilk olarak buğdayı, sonra mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika pişirin.
  8. Tereyağını eritin. Kuru naneyi ve kekiği eriyen yağa ilave edin.
  9. Çorbaları kaseye koyun ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. Köme Çorbası artık hazır. Afiyet olsun.
  10. Bir gece önceden buğday ve nohutu ıslatın. Daha sonra bunları haşlayın.
  11. Yeşil mercimeği de siyah suyundan arındırarak haşlayın.
  12. Bir kapta yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve un karışımını hazırlayın.
  13. Tencereye bu karışımı koyun ve çırpma teliyle karıştırın. Belirtilen miktarda suyu ekleyin ve karıştırın.
  14. Patlıcanları soyup (isteğe göre alacalı olarak) küp doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  15. Biberi, patatesi ve domatesi de küp şeklinde doğrayın.
  16. Çorbanın içine ilk olarak buğdayı, sonra mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika pişirin.
  17. Tereyağını eritin. Kuru naneyi ve kekiği eriyen yağa ilave edin.
  18. Çorbaları kaseye koyun ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. Köme Çorbası artık hazır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."