Masterchef Klasik Çorbaları Unutun: Kestane Çorbası Tarifi Tarifi

Masterchef Klasik Çorbaları Unutun: Kestane Çorbası Tarifi Tarifi
Masterchef Klasik Çorbaları Unutun: Kestane Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo kabukları ayıklanmış kestane1 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı tereyağı1 litre kaynar su100 gram kadar bademTuzKarabiberYarım kilo kabukları ayıklanmış kestane1 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı tereyağı1 litre kaynar su100 gram kadar bademTuzKarabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk olarak soğanlar ile kabukları ayrıştırınız. Soğanları gözünüzün yanmaması adına bir süre suda bekletebilirsiniz.
  2. Suda bekletmiş olduğunuz soğanlarınızı küp küp doğrayarak kenarda bekletiniz.
  3. Derin bir tencere alarak içerisine tereyağı koyunuz. Doğramış olduğunuz soğanları da tencereye ilave ederek pembeleşene kadar kavurunuz.
  4. Kavrulan soğanların üzerine kestanenizi ilave ederek bir süre de kestaneleri kavurunuz.
  5. Kestanelerinde rengi dönmeye başlayınca üzerine hazırda kaynar vaziyette beklettiğiniz sıcak suyu da ilave ediniz.
  6. Ağız tadınıza göre ise istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Bunları da ekledikten sonra tencerenizin kapağını kapatarak en ağır ateşe getiriniz ve yaklaşık 20 dakika kaynatınız.
  7. Kestaneleri kontrol ettiğiniz de dağılmak üzere olmalı. Bu durum piştiğinin göstergesidir.
  8. Üzerine krema ilave ettikten sonra da birkaç dakika daha kaynatarak blender dan geçiriniz. İşte kış akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak enfes kestane çorbası hazırdır.
  9. İlk olarak soğanlar ile kabukları ayrıştırınız. Soğanları gözünüzün yanmaması adına bir süre suda bekletebilirsiniz.
  10. Suda bekletmiş olduğunuz soğanlarınızı küp küp doğrayarak kenarda bekletiniz.
  11. Derin bir tencere alarak içerisine tereyağı koyunuz. Doğramış olduğunuz soğanları da tencereye ilave ederek pembeleşene kadar kavurunuz.
  12. Kavrulan soğanların üzerine kestanenizi ilave ederek bir süre de kestaneleri kavurunuz.
  13. Kestanelerinde rengi dönmeye başlayınca üzerine hazırda kaynar vaziyette beklettiğiniz sıcak suyu da ilave ediniz.
  14. Ağız tadınıza göre ise istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Bunları da ekledikten sonra tencerenizin kapağını kapatarak en ağır ateşe getiriniz ve yaklaşık 20 dakika kaynatınız.
  15. Kestaneleri kontrol ettiğiniz de dağılmak üzere olmalı. Bu durum piştiğinin göstergesidir.
  16. Üzerine krema ilave ettikten sonra da birkaç dakika daha kaynatarak blender dan geçiriniz. İşte kış akşamlarınızın vazgeçilmezi olacak enfes kestane çorbası hazırdır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."